Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Λ. Αυγενάκης: «Εμείς κάνουμε πράξη όλα αυτά που τόσα χρόνια οι άλλοι συζητούσαν»

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 11:13

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να προκαλέσει ένταση γιατί με αυτό τον τρόπο βρίσκει ακροατήριο στο εσωτερικό του για να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του», τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, καλεσμένος στην εκπομπή Αταίριαστοι στον ΣΚΑΙ με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, ερωτώμενος για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Όπως υπογράμμισε «Η Ελλάδα με απόλυτη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και βέβαια με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, χαράσσει μια εξωτερική πολιτική που μας κάνει υπερήφανους. Η χώρα είναι ξανά δυνατή, ισχυρή, με άποψη, θέτει όρους στα τραπέζια των συναντήσεων και των συζητήσεων και δεν είμαστε πια ουραγοί των εξελίξεων, όπως στο παρελθόν».

Σημεία από τη συνέντευξη:
• Η συνάντηση με τους «Big 4» συζητήθηκε αρκετά και δουλεύτηκε αρκετά. Είμαι αρκετά συγκρατημένος για το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη συνάντηση διότι η ενότητα και η συνεννόηση δεν παραγγέλλονται, αλλά καλλιεργούνται. Αύριο, στη συνάντηση, δεν θα λυθούν όλα, αλλά όλα θα μπουν στο τραπέζι της συζήτηση.

• Ο υφυπουργός Αθλητισμού δε σφυρίζει πέναλτι, ούτε δίνει πρωταθλήματα, όπως θεωρούσαν κάποιοι στο παρελθόν. Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η συνάντηση της Τετάρτης έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος. Η τοξικότητα μειώνει την ποιότητα.

• Ο κίνδυνος Grexit είναι υπαρκτό ζήτημα. Ίσως πρέπει να αποχωρήσουμε και μόνοι μας. Δεν πρέπει να φτάνουμε εκεί όμως. Εξετάζουμε να καλλιεργήσουμε ένα επίπεδο συνεννόησης. Την Πέμπτη θα γίνει κι άλλη συνάντηση, θεσμική, με όλους τους εμπλεκόμενους.

• Οι εμπρηστικές ανακοινώσεις από τις ομάδες δεν βοηθούν στην προσπάθεια επίτευξης συνεννόησης. Χρειαζόμαστε συναίνεση και διάθεση συνεργασίας για να βελτιώσουμε όλοι μαζί την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

• Η επιδίωξή μας με τα συναρμόδια Υπουργεία είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Είναι βασική μας επιδίωξη και υποχρέωση και δουλεύουμε σκληρά γι' αυτό. Μιλώ με τους πάντες, χωρίς καμία διάκριση.

• Το VAR είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο και πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται. Οι φορείς που ανέλαβαν να το εγκαταστήσουν και να εποπτεύσουν την λειτουργία του, οφείλουν και να φροντίσουν να διορθώσουν τις δυσλειτουργίες του.

• Σύντομα θα φέρουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας, όπου θα έχουν ευθύνη οι ομάδες, η ΕΠΟ και η Λίγκα, μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής. Ο καθένας να έχει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί.

• Γίνεται καταγραφή των λεσχών φιλάθλων, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν άδεια λειτουργίας, ενώ άλλες προστατεύονται από τις ΠΑΕ. Αναγνωρίζουμε μόνο έντεκα λέσχες, ενώ κάποιες έχουν ήδη σφραγιστεί. Στοχεύουμε να βάλουμε τάξη, ώστε να επικρατήσει η νομιμότητα.

• Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας οι κερκίδες να έχουν όλες τις αποχρώσεις. Όταν απαγορεύεις κάτι που γίνεται σε όλο τον κόσμο, δημιουργείς μαύρες τρύπες και γκρίζες ζώνες. Εμείς θέλουμε να δώσουμε φως. Το ζήτημα με τις απαγορεύσεις μετακίνησης μεμονωμένων οπαδών έληξε.

• Το θέμα της ανανέωσης των θητειών στις ομοσπονδίες αποτελούσε χρόνιο, ανεπίλυτο πρόβλημα. Λύθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, με έναν καθαρό και δημοκρατικό τρόπο. Μπορεί να μην άρεσε σε κάποιους, αλλά το κάναμε. Δεσμευτήκαμε ότι θα υπάρχει ανανέωση και το πράξαμε.

• Το έτος που διανύουμε είναι ολυμπιακή χρονιά. Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους αθλητές μας καλή επιτυχία. Είμαστε σίγουροι πως ο εθνικός ύμνος θα ηχήσει αρκετές φορές στο Τόκιο. Έχουμε ένα εξαιρετικό δυναμικό και θα νιώσουμε περήφανοι ως μήτρα του αθλητισμού.

• Θα αρχίσει σύντομα μια καμπάνια για να μπορεί ο κάθε Έλληνας να στηρίξει οικονομικά έναν αθλητή και να ζήσει από κοντά την εμπειρία, την αγωνία του και το δρόμο του μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είμαστε αρωγοί.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα