Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Πλεύρης: Επανέρχεται η μουσική αλλά παραμένει η καθήμενη διασκέδαση

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 11:16

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε χθες την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα και την απελευθέρωση του ωραρίου.

Με την άνοδο των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον το υπουργείο υποχρεώθηκε να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα. Μεταξύ αλλων και η απαγόρευση της μουσικής στη διασκέδαση.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η πορεία της πανδημίας αναφορικώς με τα κρούσματα παρατηρείται μια μείωση, τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, παραμένει, αλλά υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων.

Με τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, όπου ο χρόνος νοσηλείας της και η νοσηρότητά της είναι μικρότερη από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη Δέλτα, με εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων αποφασίστηκε η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων ως ακολούθως:

Αναφορικώς με τη διασκέδαση και την εστίαση επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένει όμως ωστόσο η καθήμενη διασκέδαση.

Αναφορικώς με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, το μέτρο θα παραμείνει ως έχει. Θα επανεξεταστεί όμως την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr