Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Φώφη Γεννηματά: Μια απόφαση των πολιτικών αρχηγών θα στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας προς τα έξω και ασφάλειας στον ελληνικό λαό

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 10:52

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Είναι εξαιρετικά λίγο να ακούω από τον πρωθυπουργό να αναφέρεται σε δυσκολίες»

Η κυβέρνηση είναι φανερό πως όπως και η προηγούμενη υποτίμησε το πρόβλημα και αισθάνομαι ότι θέλει να το υποβαθμίσει, τόνισε στη συνέντευξη η Φώφη Γεννηματά. "Αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός σε δυσκολίες. Η λέξη δυσκολίες δεν χαρακτηρίζει αυτό που συμβαίνει. Έχει φύγει η Τουρκία από τη ρητορική. Έχουμε ενέργειες. Είναι ενέργειες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι εξαιρετικά λίγο να ακούω από τον Πρωθυπουργό να το χαρακτηρίζει ως μία απλά δυσκολία. Δεν αρκεί η καλή διάθεση για να αντιμετωπίσουμε αυτό που συμβαίνει, συμπλήρωσε.

«Να πάρει το μήνυμα η Τουρκία ότι δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις»

Για το φλέγον θέμα της Τουρκίας η Προέδρος του Κινήματος Αλλαγής, είπε ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα. "Περίμενα να δω να κάνει σαφές ότι εμείς θέλουμε σταθερότητα, ειρήνη καλή γειτονία, αλλά αυτό να συνεπάγεται σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα. Όταν η Τουρκία ξεπερνά τα όρια πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υποχωρήσεις".

«Απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών θα δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό»

"Γνωρίζετε ποια είναι η γραμμή που πορεύεται κυβέρνηση; Εγώ δεν τη γνωρίζω και γι’ αυτό ζητώ τη σύγκλιση του συμβούλιου των πολιτικών αρχηγών. Σωστά να συνεδριάσει το ΕΣΕΠ, αλλά δεν φτάνει. Με ποιο πλαίσιο πάμε σε αυτές τις συζητήσεις; Τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση. Να μπουν όλα σε ένα χαρτί, να υπάρξει απόφαση των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας του ελληνικού λαού. Περιμένω από τον Πρωθυπουργό να βάλει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις, που να δηλώνει ξεκάθαρα η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν αναγνωρίζει τέτοιες ζώνες που έχουν οροθετηθεί παρανόμως. Και πως είναι διατεθειμένη να επιβάλει κυρώσεις σε όποιους θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε τέτοιες ζώνες.

«Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ΝΑΤΟ να μην νίπτουν άλλο τα χείρας τους»

Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην φτάσουμε σε αυτό (σ.σ θερμό επεισόδιο). Χρειάζεται η συνάντηση πολιτικών αρχηγών για να δούμε πως δεν θα φτάσουμε σε μία τέτοια εξέλιξη και να είμαστε θεατές. Το ΝΑΤΟ μας έχει συνηθίσει να είναι παρατηρητής και να λέει βρείτε τα. Δεν μπορούν άλλο να νίπτουν τας χείρας τους. Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να είναι ρητή. Να υπάρξουν αποφάσεις που να λένε στη Λιβύη ότι όσο έχουν εμφύλιο να μην προχωρούν σε τέτοιες συμφωνίες. Είμαστε μία παράταξη πατριωτική, το έχουμε δείξει στην πράξη, διεκδικούμε πράγματα από τους εταίρους μας και από την Κυβέρνηση. Είναι λίγα αυτά που ακούσαμε και δεν εκπέμπουν την αποφασιστικότητα που χρειάζεται Ο ελληνικός λαός, ο οποίος παγωμένος παρακολουθεί τις εξελίξεις έχει ανάγκη να αισθανθεί ότι η χώρα μας έχει έρθει η ώρα κάτι να κερδίσει. Δεν θα είναι η Ελλάδα που πάντα θα παραχωρεί. Παραχωρήσαμε στις Πρέσπες, στο προσφυγικό, όπου παραδώσαμε τα κλειδιά στον Ερντογάν και είναι αλληλένδετα αυτά που συμβαίνουν με την Τουρκία με το προσφυγικό και έχω προειδοποιήσει για εθνική τραγωδία. Παραχωρήσαμε το δημόσιο πλούτο μας στο υπερταμείο της υποτέλειας, κάναμε υποχωρήσεις στα οικονομικά με το μνημόνιο του Τσίπρα. Έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα να κάνουμε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών όταν υπάρχει κρίση. Το 2015 αν δεν είχε γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα ήμασταν εκτός Ευρωζώνης, αλλά έγινε μέσα στην κρίση. Καλό θα είναι αυτή τη φορά να μην φτάσουμε στην κρίση για να χαράξουμε μία γραμμή στα εθνικά θέματα" κατέληξε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα