Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Δράμα: Ο εναλλακτικός τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 22:31

Η Δράμα διαθέτει μονάδες υψηλής αισθητικής που προσφέρουν ιδιαίτερες ποικιλίες οίνου, απευθυνόμενες έτσι ξεκάθαρα στους επισκέπτες που έχουν ως κύριο κίνητρο για την παραμονή τους στο Νομό, τον οίνο και τα σχετιζόμενα με αυτόν προϊόντα.

Η Δράμα σήμερα, έχοντας ήδη ενταχθεί στο πρωτοποριακό τουριστικά πρόγραμμα «Δρόμοι του κρασιού και έχοντας ενσωματωθεί στον «Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδας», τείνει να ξαναπιάσει για τα καλά τα νήμα της αμπελοκαλλιέργειας που είχε εγκαταλείψει τον και όχι ολότελα τους τελευταίους αιώνες και να αξιοποιήσει εκ νέου την οινοποιητική της εμπειρία ανοίγοντας νέους φιλόδοξους δρόμους στις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές του κρασιού.

ονειρουπολη-1920x711.jpg

Ήδη λειτουργούν στη Δράμα δεκατρείς υποδειγματικές οινοποιητικές μονάδες που βασίζουν την παραγωγή τους σε ιδιόκυπους αμπελώνες, στους οποίους καλλιεργούνται εξαιρετικές ποικιλίες κρασοστάφυλων. Οι διεθνείς διακρίσεις που έχουν αποσπάσει τα τελευταία χρόνια οι Δραμινοί οινοπαραγωγοί δείχνουν καθαρά τις άριστες προδιαγραφές των μονάδων τους, το ενδιαφέρον το οποίο επενδύουν στην υψηλή οινοποιητική τέχνη αλλά και τις εξαίρετες από κάθε άποψη φυσικές συνθήκες που τους εξασφαλίζει η γη της Δράμας.

Σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη του Νομού Δράμας ως προορισμού-σταθμό για τον οινοτουρισμό, αποτελεί και η, σε ετήσιο ρυθμό, πραγματοποιούμενη έκθεση με τον τίτλο: ΔραμΟινογνωσία, αλλά και λοιπές δράσεις, όπως η δημιουργία των δρόμων του κρασιού στην Δράμα και η σύνδεση με μονοπάτια.

Η Δραμοινογνωσία (Δράμα + Οίνος + Γευσιγνωσία) είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων.

Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο! Και τα 7 είναι υπέροχα! Τα επτά οινοποιεία της (Κτήμα Μανωλεσακη, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Μιχαηλίδη, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Κτήμα Οινογένεσις, Κτήμα Nico Lazaridi) ανοίγουν τις πόρτες τους και περιμένουν να μας ξεναγήσουν στους χώρους τους, για να μάθουμε πολλά για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και να δοκιμάσουμε τα υπέροχα κρασιά τους.

Oneiroupoli2022.jpg

Δράμα: Η Πόλη των νερών, στοιχηματίζει στον εναλλακτικό και θεματικό τουρισμό

Η πόλη της Δράμας προσφέρεται για αστικό τουρισμό.

Αξίζει να επισκεφτείτε:

 Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με τις πηγές

 Παραδοσιακούς νερόμυλους και τις πολυώροφες καπναποθήκες

 Το Μέγαρο Αναστασιάδη (1876), επενδυμένο εξωτερικό με το περίφημο ντόπιο μάρμαρο, που αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία ανάπτυξη του νομού.

Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε τα ακόλουθα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία:

 Τον Μακεδονικό τάφο των ελληνιστικών χρόνων, που βρέθηκε μέσα στην πόλη (κοντά στην πλατεία Δικαστηρίων) και μαρτυρεί την κατοίκηση της περιοχής κατά τους ιστορικούς χρόνους.

 Τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας (10ου αι.), περιμετρικά της οποίας θα δείτε υπολείμματα των βυζαντινών τειχών που χτίστηκαν για πρώτη φορά τον 10ο αι. Δίπλα στα τείχη, υπάρχει το εκκλησάκι των Ταξιαρχών, χτισμένο την εποχή των Παλαιολόγων.

 Το Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται κοντά στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο και περιλαμβάνει αξιόλογα ευρήματα στην περιοχή, από τους προϊστορικούς ως τους νεώτερους χρόνους, Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χαυλιόδοντας από μαμούθ, που βρέθηκε στην είσοδο του σπηλαίου Μεαρά (Πηγών Αγγίτη).

 Το Εκκλησιαστικό Μουσείο, που στεγάζεται σε σύγχρονη πτέρυγα του Επισκοπικού Μεγάρου και περιλαμβάνει αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης. Αποδράστε στο Νόμο της Δράμας Η γοητεία του νομού δεν περιορίζεται στην πρωτεύουσά του.

Kabala-drama-14-696x392-1.jpg

Για την ακρίβεια την ξεπερνάει, και εκτείνεται σε όλο το εύρος του, προσφέροντας στον επισκέπτη μοναδικές επιλογές για να θαυμάσει πανέμορφα δάση, φαράγγια, ποτάμια και επιβλητικά όρη. Ξεχωρίζοντας μερικά μόνο από τα highlights του νομού...

 Κάνουμε σλάλομ στις πίστες του εξαιρετικά οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου στο Φαλακρό όρος.

 Επισκεπτόμαστε το Ιερό του Διονύσου,

 Εξερευνούμε το εντυπωσιακό Σπήλαιο των Πηγών Αγγίτη.

 Ανακαλύπτουμε την ιστορία των Φιλίππων.

 Διασχίζουμε το επιβλητικό φαράγγι Πετρούσας - Πύργων,

 Επισκεπτόμαστε το γραφικό Παρανέστι

 Ερχόμαστε αντιμέτωποι με το μοναδικό στην χώρα μας δάσος της Ελατιάς

photo4jpg.jpg

Πώς να πάτε:

Για πιο «ξεκούραστα» με αεροπλάνο μέχρι την Καβάλα ή τη Θεσσαλονίκη και από εκεί με αυτοκίνητο. Από την Aθήνα, η απόσταση μέχρι τη Δράμα είναι 680 χιλιόμετρα, ενώ από την Θεσσαλονίκη 150 χιλιόμετρα.  απλα βαλε τι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ SPORT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr