Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Επείγουσα η ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στη Χαλκιδική

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 10:59

Στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες στη Βόρεια Χαλκιδική, με επίκεντρο την Ολυμπιάδα, μετέβη κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολο Πάνα.

Δυστυχώς, σημειώνουν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, ενώ οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης έχουν εκδηλωθεί μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων ιδίως τα τελευταία χρόνια, οι ιθύνουσες Αρχές έχουν φανεί κατώτερες των περιστάσεων αφού τα καταστροφικά γεγονότα πάντα προλαβαίνουν τους αρμόδιους.

Οι απελπιστικές εικόνες των συμπολιτών μας που παλεύουν να σωθούν από τα ορμητικά νερά, των περιουσιών που έχουν καλυφθεί από λάσπη, των δρόμων που έχουν μετατραπεί σε χείμαρροι, είναι απόδειξη της πρόχειρης αποκατάστασης των προηγούμενων ζημιών και της επιφανειακής αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο στις χρόνιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα.

Αυτή, άραγε, θέλουμε να είναι η εικόνα της χώρας μας εν έτει 2019; Αυτή πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανάγκη από τη βοήθεια της Πολιτείας; Αποσπασματική και χωρίς χρονοδιάγραμμα ουσιαστικής επίλυσης των προβλημάτων;

Ο κος Πάνας σημείωσε ότι: «Η κατάσταση στη Χαλκιδική είναι πολύ σοβαρή. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες που κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες Αρχές. Πρέπει να συγκροτηθεί συνολικό σχέδιο πρόληψης και θωράκισης των περιοχών του Νομού από τέτοιου είδους φυσικές καταστροφές, αφού μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε για δεύτερη φορά τόσο εκτενείς ζημιές. Η περιοχή μας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και η ευθύνη βαραίνει τόσο την Κεντρική εξουσία όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να αφήσει την επικοινωνία και να προχωρήσει στην ουσία.»
Τέλος, ο κος Πάνας δεσμεύτηκε ότι, όπως έπραξε και κατόπιν της θεομηνίας του Ιουλίου, θα συνεχίσει τις κοινοβουλευτικές ενέργειες καθώς και τις θεσμικές συναντήσεις, ώστε να πιέσει τους αρμόδιους να λάβουν άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν καταστροφές ανάλογου μεγέθους.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)