Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Συνάντηση Παπανδρέου με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 22:56

Τη Δευτέρα 01.11.2021 πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνάντηση του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Καθηγητή Παιδιατρικής Θεοκλή Ζαούτη με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Βουλευτή Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής Γεώργιο Α. Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ζαούτης ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για την εξέλιξη της πανδημίας, τις δράσεις του ΕΟΔΥ και το επιστημονικό έργο του Οργανισμού την περίοδο αυτή.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισήμανε στον κ. Παπανδρέου πως το κλειδί απέναντι στην πανδημία και την επιστροφή στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός, προσθέτοντας πως στο προσεχές διάστημα θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της σύνδεσης του SARS-CoV-2 με τα υπόλοιπα νοσήματα, ενώ παρουσίασε και τους βασικούς στόχους του ΕΟΔΥ που αφορούν στην πλήρη ψηφιοποίηση του Οργανισμού, την ανάπτυξη της επιτήρησης των Μη Λοιμωδών Νόσων και την αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής (AMR).

Οι δύο άντρες συμφώνησαν στη σημασία της επίτευξης των παραπάνω στόχων για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα και ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Προέδρου του ΕΟΔΥ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr