Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις "φωτιά" στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 11:08

Διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος λόγω των ανατιμήσεων στην χονδρική αγορά της Ευρώπης έδωσε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Οι αυξήσεις τονίζει ο κ. Αδαμίδης, σε ιδιώτες αλλά και τη ΔΕΗ μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50% λόγω των ανακατανομών που πρέπει να κάνουν στα τιμολόγιά τους μετά τις 5/8.

Αυτό σημαίνει ότι ιδιώτες, εναλλακτικοί πάροχοι που πουλάνε ρεύμα με τεράστιες εκπτώσεις, εδώ και αρκετόκαιρό, στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων υπάρχει μια ρήτρα αναπροσαρμογής της τιμής του ρεύματος.

Αυτοί οι πάροχοι που αγοράζουν τη τιμή του ρεύματος από την χονδροεμπορική 185 ευρώ τη μεγαβατώρα, δεν γίνεται να την πουλάει μετά στα συμβόλαιο 45 ευρώ τη μεγαβατώρα. Άρα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, η τιμή θα σημειώσει αναπροσαρμογή.

Η αύξηση αυτή τονίζει ο κ. Αδαμίδης, οφείλεται στο ότι το ρεύμα αυτή τη στιγμή έχει γίνει ένα ανταγωνιστικό προϊόν, είναι οι αυξήσεις που υπάρχουν στην χονδρική μετακυλήονται και στα απλά τιμολόγια. Πολλοί λένε μάλιστα ότι έχει να κάνει με τις διεθνείς τιμές αγορά φυσικού αερίου και με το "χρηματιστήριο" των ρύπων.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr