Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

Οι ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 12:07

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες.

Στις ανακοινώσεις συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

 

 

Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους από 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022:

  1. Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους σε δομές υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, χωρίς καμία παράταση του μέτρου.
  2. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, ενώ όπως είπε ο υπουργός Υγείας θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν
  3. Υποχρεωτικά ένα εργαστηριακό rapid test σε όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Το τεστ θα γίνεται σε ιδιωτικό μόνο εργατήριο με επιβάρυνηση 10 ευρώ για τον εργαζόμενο.
  4. 2 τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, από 13 Σεπτεμβρίου έναντι 10 ευρώ το τεστ. Δωρεάν 2 τεστ την εβδομάδα θα δίδονται μόνο σε ανεμβολίαστους μαθητές και δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με επιβάρυνση 10 ευρώ το τεστ.
  5. Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ αντιγόνου 48 ώρες πριν το ταξίδι. Ισχύει για τους ενήλικους και τους ανήλικους 12-17 ετών, Ενώ από 5-12, υποχρεωτικό ένα selft test 48 ώρες πριν το ταξίδι με δαπάνη 10 ευρώ το τεστ. Επίσης υποχρεωτικός είναι η επίδειξη αρνητικής διάγνωσης σε κάθε check in.
  6. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους που θα μπορούν.

 

Λειτουργία δημόσιων χώρων συνάθροισης

 

Σε κλειστούς χώρους εστίασης,μπαρ, ταβέρνες,εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, λειτουργία μόνο για εμβολιασμένου ή νοσήσαντες,  η είσοδος ομοίως θα επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού ή με αρνητικό διαγνωστικό τεστ,

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους για όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ στους ανοικτούς η χρήση μάσκας θα γίνεται ανάλογα τον συνωστισμό.

  •  
  • Σε θέατρα και κινηματογραφικές αίθουσες η είσοδος θα επιτρέπεται στους εμβολιασμένους και νοσήσαντες αλλά και στους ανεμβολίαστους μόνον με την προσκόμιση πρόσφατου rapid test, 48 ωρών, με αρνητικό διαγνωστικό αποτέλεσμα,
  • Στους κλειστούς και ανοιχκτούς χώρους άθλησης (ανοικτούς και κλειστούς) καθώς και στα γήπεδα οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη είσοδο, με κατά περίπτωση χρήση μάσκας. Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνου σε γυμναστήρια μόνο με εργαστηριακό τεστ αντιγόνου 48 ωρών 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr