Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του εμβολίου Pfizer σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 14:55

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού προχωρούν σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες να προπορεύονται. Ωστόσο, σύντομα θα έρθει και σειρά της δικής μας γενιάς, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη και οι δοκιμές σε ανήλικους.

Η Pfizer και η BioNTech ξεκίνησαν να δοκιμάζουν το εμβόλιο σε παιδιά κάτω των 12 ετών, «με την ελπίδα να επεκταθεί ο εμβολιασμός σε αυτή την ηλικιακή ομάδα στις αρχές του 2022» ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία σήμερα.

«Οι πρώτοι εθελοντές των αρχικών δοκιμών έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου την Τετάρτη 24 Μαρτίου» δήλωσε η Σάρον Καστίγιο, εκπρόσωπος της Pfizer.

Μάλιστα, στις κλινικές δοκιμές θα συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας ακόμη και 6 μηνών.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού έλαβε άδεια χρήσης στις ΗΠΑ για τους άνω των 16 ετών. Σχεδόν 66 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου είχαν ήδη χορηγηθεί στις ΗΠΑ ως χθες το πρωί, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC).

Στόχος της Pfizer είναι στις δοκιμές τελικού σταδίου να συμμετάσχουν 4.500 εθελοντές προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια, η ανοσολογική αντίδραση που προκαλεί το εμβόλιο και κατά πόσο αυτό γίνεται ανεκτό από τα παιδιά.

Σύμφωνα με την Καστίγιο, η εταιρεία ελπίζει να έχει στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

 

Πηγή: cnn.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr