Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

ΕΜΑ: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 14:52

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη αντισταθμίζουν τους κινδύνους.

Ωστόσο, ο οργανισμός ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τελείως να υπάρχει κάποια συσχέτιση ανάμεσα στο εμβόλιο και τα περιστατικά θρόμβωσης και θα χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση.

Aρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου αυτόν τον μήνα μετά από αναφορές περιστατικών θρόμβωσης, αψηφώντας τις συστάσεις του EMA και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αν και οι κυβερνήσεις έχουν διαμηνύσει ότι είναι έτοιμες να συνεχίσουν τους εμβολιασμούς μόλις λάβουν θετική γνωμοδότηση από τον EMA, παραμένει το ερώτημα αν η αναστολή των εμβολιασμών επέφερε πλήγμα στην εμπιστοσύνη απέναντι στο εμβόλιο. Χιλιάδες ραντεβού έχουν ακυρωθεί λόγω ανησυχιών σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg ο EMA εξέτασε περιστατικά από τη Γερμανία και τη Νορβηγία για να αποφανθεί αν τα προβλήματα προκλήθηκαν από το εμβόλιο ή αν απλά ήταν σύμπτωση. Συνέκρινε επίσης το ιατρικό προφίλ των ασθενών αναζητώντας ομοιότητες που μπορεί να δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Kύπρος: Κανονικά από αύριο τα ραντεβού για εμβολιασμούς
Κανονικά θα γίνονται από αύριο τα προγραμματισμένα ραντεβού για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε συνέχεια της σημερινής επιστημονικής γνωμοδότησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), στην οποία διασαφηνίζεται ότι, μετά από ενδελεχή διερεύνηση, δεν προκύπτει διασύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τα θρομβοεμβολικά περιστατικά που αναφέρθηκαν από κράτη της ΕΕ, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι από αύριο, 19 Μαρτίου 2021, επαναρχίζουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό καλούνται να προσέλθουν στο Κέντρο Εμβολιασμού όπου διευθέτησαν το ραντεβού τους, την ώρα που έχουν διευθετήσει το ραντεβού.

Σε σχέση με τα ραντεβού που είχαν αναβληθεί την περίοδο 16-18 Μαρτίου, θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο επαναπρογραμματισμού τους στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί αύριο.

Ιταλία: Κανονικά από αύριο η χορήγηση του εμβολίου

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πριν λίγο έκανε γνωστό ότι από αύριο, σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, θα ξαναρχίσει κανονικά η χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca.

Παράλληλα, στην Ιταλία παραμένει ανοικτό το θέμα που συνδέεται με την άρνηση μέρους γιατρών και νοσηλευτών, να υποβληθούν σε εμβολιασμό.

 

Πηγή euro2day.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr