Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Πετάει την Πέμπτη για Τόκιο ο Μ. Στεφανουδάκης

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 15:48 Γράφτηκε από

Μια εβδομάδα απέμεινε για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Οι 16οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν από τις 24 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Στο σύνολο περισσότεροι από 4.400 αθλητές θα δηλώσουν παρόντες, σε 22 διαφορετικά αθλήματα διαγωνιζόμενοι για 539 απονομές μεταλλίων.

Στη συγκρότηση της ελληνικής παραολυμπιακής αποστολής για την Ιαπωνία βρίσκεται και ο δις παραολυμπιονίκης (Λονδίνο 2012 και Ρίο 2016) Μανώλης Στεφανουδάκης, ο οποίος αναχωρεί την Πέμπτη 19 Αυγούστου για το Τόκιο.

Το πείσμα και η δύναμη της καρδιάς του τον έφτασαν στην κορυφή… Εδώ και 10 χρόνια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Παγκόσμιας κατάταξης. Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα του ακοντισμού.

Οι διακρίσεις του… αμέτρητες.

Δύο μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, 1 χρυσό και 1 χάλκινο. Ακόμα μετράει 9 σημαντικές διακρίσεις με μετάλλια, 1 χρυσό και 4 ασημένια σε πανευρωπαϊκό και 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από 2011 είναι… ισόβιος πρωταθλητής! Συμμετοχή σε πάνω από 90 διοργανώσεις εθνικού και παγκόσμιου επιπέδου. Τα μετάλλια… αναρίθμητα…

Σε αυτή την Παραολυμπιάδα έχει επιλεχθεί ως μέλος της ελληνικής αποστολής και ο ένας από τους δύο προπονητές του, ο Ιπποκράτης Σκαντζάκης.

Σε δηλώσεις του ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Μανώλης Στεφανουδάκης, αναφέρει τα εξής: «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο αλλά και στόχος ζωής για κάθε αθλητή. Ετσι κι εγώ μετά από 5 χρόνια σκληρής προετοιμασίας, με πολλές δυσκολίες, πολλούς τραυματισμούς, αισθάνομαι ευλογημένος που θα συμμετάσχω για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Παραολυμπιάδα, εκπροσωπώντας τη χώρα μου κι ελπίζω για άλλη μια φορά οι κόποι μας ν’ αποδώσουν καρπούς. Στο Τόκιο θα βρίσκονται οι κορυφαίοι αθλητές και το επίπεδο του ανταγωνισμού θα είναι αρκετά υψηλό. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην επίτευξη ενός πολύ καλού αποτελέσματος. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου, τους προπονητές μου Ιπποκράτη Σκαντζάκη και Ιάκωβο Ιωαννίδη, αλλά και όλο τον κόσμο που είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζουν με κάθε τρόπο για να καταφέρω τους επιθυμητούς στόχους. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και με υποστηρίζουν, υπόσχομαι να ανταποδώσω με μια πολύ καλή “βολή” την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους».

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search