Βεβαίως η εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται πλέον στο 6-13 (η Φενέρ έφτασε στο 10-10 και βλέπει οχτάδα) δεν αποτελεί ευθύνη του Κάτας. Ανεξάρτητα αν εκείνος είναι που πρέπει να βρει τις λύσεις.
Οι «πράσινοι» δεν είχαν καμία σχέση με την Φενέρμπαχτσε που πλέον βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, αλλά παρουσίασαν τις γνωστές ασθένειες. Πολύ κακή άμυνα (φαίνεται από το σκορ…), οι αντίπαλοι σούταραν με εκπληκτικά ποσοστά ενώ με την άμυνα των Τούρκων προσαρμοσμένη στον Νέντοβιτς (που τους είχε «διαλύσει» στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο με 28 πόντους και 7 τρίποντα) ούτε η επίθεση μπορούσε να λειτουργήσει. Ο Σέρβος έμεινε για πρώτη φορά μετά από 12 αγώνες χωρίς εύστοχο τρίποντο
Έμεινε χωρίς καλάθι για 5’29’’, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, χάριζε πόντους στην Φενέρ. Οι Τούρκοι είχαν 11/12 δίποντα (!!!) και 11 πόντους από τα λάθη των «πράσινων» που βρίσκονταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Παναθηναϊκός με 5/19 σουτ συνολικά και 6 λάθη περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές.
Πάντως άρχισε να βγαίνει αντίδραση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Πρώτα από την άμυνα και φυσικά από την ενέργεια που άρχισαν να βγάζουν οι παίκτες. Με ψηλό σχήμα, τον Γουάιτ στο «3» και τους Μπεντίλ- Όγκαστ (και μετά Παπαγιάννη) στο «4» και «5», ο Παναθηναϊκός λειτούργησε και με επιμέρους σκορ 12-2 μείωσε σε 33-24.
Δυο συνεχόμενα τρίποντα από Πιερ και Μπράουν έφεραν την Φενέρμπαχτσε στο +18 (σκορ 60-42) καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις. Με τον Νέντοβιτς να έχει μεν 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, αλλά τα 1/7 σουτ να «πονάνε» την ομάδα. Έτερος… ουδείς! Στο 27’ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 20 (σκορ 68-48) και λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου ξέφυγε περισσότερο (74-50).
Οι Τούρκοι διατήρησαν φυσικά τη διαφορά και στην τελευταία περίοδο όπου ο Κάτας έβαλε στον αγώνα και τον Καλαϊτζάκη με τον Φόστερ ώστε να δει κάποια πράγματα. Τίποτα δε μπορούσε να αλλάξει και ο εφιάλτης συνεχίστηκε ως το τέλος.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ
πηγή sportime.gr