Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Η ΕΠΟ «έλυσε» τα χέρια της ΕΠΣΗ... για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 20:59 Γράφτηκε από τον
ΑΛΜΥΡΟΣ - ΔΑΜΑΣΤΑ ΑΛΜΥΡΟΣ - ΔΑΜΑΣΤΑ

Ένα βήμα μπρος...προς την αναδιάρθρωση των τοπικών πρωταθλημάτων μετά την σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΟ!

Το θέμα της αναδιάρθρωσης των τοπικών πρωταθλημάτων είναι αυτό που "καίει" και ενδιαφέρει άμεσα όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του Ηρακλείου και είναι φυσιολογικά καθώς αρκετές ομάδες δεν γνωρίζουν την νέα περίοδο σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται. 

Μπαίνουμε στον μήνα Ιούνιο και τα σωματεία αρχίζουν σιγά - σιγά τον σχεδιασμό τους για την νέα περίοδο αλλά εφόσον δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για παράδειγμα στην Α1 ΕΠΣΗ, πόσες ομάδες θα απαρτίζεται το πρωτάθλημα αλλά και το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν σε αυτό, αναγκάστικα όλες (οι ομάδες) βρίσκονται σε μία αναμονή. 

Το σημαντικό είναι όμως ότι από σήμερα η ΕΠΟ "έλυσε" κατά κάποιον τρόπο τα χέρια της ΕΠΣΗ (και όλων των ΕΠΣ) με την επίσημη απόφαση που προβιβάζει τους πρωταθλητές της Α κατηγορίας αλλά και τους δευταραθλητές. 

Έτσι τα δεδομένα που έχουμε πλέον είναι ότι από την Α1 ΕΠΣΗ δεν υπάρχει οριστικά την περίοδο η Δαμάστα και ο Αλμυρός οι οποίοι θα βρίσκονται στην Γ' Εθνική και στο πλάνο της αναδιάρθρωσης δεν υπολογίζονται αυτές οι δυο ομάδες. Όπως ενημέρωσε πρόσφατα με ανακοίνωση η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, επεξεργάζεται το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών ΕΠΣΗ περιόδου 2020-2021 και στην επόμενη συνεδρίαση θα φέρει στο Δ.Σ. τις προτάσεις που έχουν καταθέσει τα σωματεία.

Σίγουρα πριν τις 10 Ιουνίου που είναι η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΗ, δεν θα υπάρξει κάτι νεότερο σχετικά με την αναδιάρθρωση, αλλά πλέον αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο και βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην διαμόρφωση του νέου ποδοσφαιρικού χάρτη της πόλης του Ηρακλείου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)