Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αισθητή η απουσία της Δόξας Γαλιάς

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 14:44 Γράφτηκε από τον
Αισθητή η απουσία της Δόξας Γαλιάς Αισθητή η απουσία της Δόξας Γαλιάς

Λείπει από το Μεσσαρίτικο αλλά και το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο η Δόξα Γαλιάς.

Οι κόκκινοι εμφανίστηκαν στα δρώμενα του τοπικού το 1983 και από τότε αποτελούσε μια σταθερή δύναμη.

Η Δόξα έκανε κάποιες μεγάλες πορείες στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ ενώ και στην Α2 το 2012-2013 πραγματοποίσε τρομερή πορεία ανεβαίνοντας "τρένο".

Την φανέλα της ομάδας από την Γαλιά κατά καιρούς την φόρεσαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όπως για παράδειγμα οι Γιαλιτάκης, Ξημεράκης, Καργιωτάκης Αραβιάκης, Παπαδιός, Ποτηράκης, Χαμαλάκης, Βαρούχας, Χατζηδάκης, Αριστεινίδης, Παπαδάκης, Ν. Σουτζής, Φράγκος, Μαρκάκης, Κωνσταντουλακης, Χαραλαμπάκης Μπάμπης (είχε παίξει ΟΦΗ, Εργοτέλη), Αλέκος και Δημήτρης Ζαφείρης, αλλά και πολλοί-πολλοί ακόμα.

Φυσικά φόρεσε την φανέλα της Δόξας και ο αδικηχαμένος Δημήτρης Σκουλούδης.

Ένας άνθρωπος που συνδύασε το όνομα του με την Δόξα Γαλιάς δίνοντας πολλά χρήματα για να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό σύνολο, δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Καμπουράκη. 

Να υπογραμμίσουμε πως επί των ημερών του κ. Καμπουράκη η Δόξα έφτασε μια ανάσα από την ιστορική άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία, ενώ επίσης ήταν παράδειγμα οργάνωσης αλλά και πειθαρχείας.

Ένα παιχνίδι που έχει μείνει στην μνήνη των φίλων της ομάδας είναι το τεράστιο "διπλό" επί του ΠΟΑ στο Ατσαλένιο το 2015 με 1-3 που είχε πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Α1 ΕΠΣΗ κόντρα στον Ρούβα. 

Ομάδες σαν την Δόξα Γαλιάς λείπουν από το ποδόσφαιρο του τόπου μας, με δυνατή και δική τους έδρα, αλλά και με ποιότητα και μαχητικότητα.

Ο τελευταίος αγώνας που δόθηκε ήταν στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ κόντρα στην Αγία Βαρβάρα στις 11 Μαρτίου του 2018.

 

Του Μάνου Κασαπάκη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)