Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Ο αγώνας δεν ξεκινάει χωρίς δύο μικρούς στην ενδεκάδα

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:12 Γράφτηκε από την

Οι Ελπίδες στο πρωτάθλημα της Β1 ΕΠΣΗ είναι η πρώτη ομάδα φέτος, η οποία «πλήρωσε» με μηδενισμό στον αγώνα με τον Εθνικό το γεγονός ότι δεν είχε δύο μικρούς σε ηλικία παίκτες στην αρχική ενδεκάδα.

Για τον συγκεκριμένο αγώνα έγινε πολλή συζήτηση αν έπρεπε ή όχι να ξεκινήσει και αν το πρόβλημα ήταν οι 10 παίκτες που είχαν στη διάθεση τους οι Ελπίδες ή η απουσία ενός μικρού από την ενδεκάδα.

Η προκήρυξη της Ένωσης αναφέρει ότι όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν υποχρεωτικά στην ενδεκάδα δύο ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι ένα ετών δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 1-1-1998 και έπειτα. Υπάρχουν όμως και σημαντικοί παράμετροι, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν οι ομάδες και οι διαιτητές. Η μη ύπαρξη δύο μικρών στην ενδεκάδα επιφέρει ποινή, ενώ αν αυτό συμβεί πριν τη σέντρα ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να μην ξεκινήσει τον αγώνα. Για να μην επικρατεί σύγχυση και λανθασμένη ερμηνεία των οδηγιών της ΕΠΣΗ, οι διαιτητές θα πρέπει να τις ακολουθούν πιστά και να ενημερώνουν τα σωματεία. 

Διαβάστε τι αναφέρει η προκήρυξη της ΕΠΣΗ:

«Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΗ, για την περίοδο 2019-2020, όλα τα σωματεία που μετέχουν στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου που διοργανώνει η ΕΠΣΗ, υποχρεούνται να έχουν στην ενδεκάδα τους ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 1-1-1998 και μεταγενέστερα».

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)