Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Μανόλης Λεμονάκης: Ο ακούραστος εργάτης του ΠΑΟ Κρουσώνα

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 16:55 Γράφτηκε από τον
Μανόλης Λεμονάκης: Ο ακούραστος εργάτης του ΠΑΟ Κρουσώνα Μανόλης Λεμονάκης: Ο ακούραστος εργάτης του ΠΑΟ Κρουσώνα

Ο Μανόλης Λεμονάκης είναι αναμφίβολα ο άνθρωπος, που σου πάει από την πρώτη στιγμή στο μυαλό, όταν αναφέρεται το όνομα του, ΠΑΟ Κρουσώνα.

Εδώ και μία εικοσαετία υπηρετεί τον σύλλογο του χωριού του, ο οποίος πλέον αποτελεί δεύτερο σπίτι και οικογένεια, έχοντας ζήσει τις μεγαλύτερες στιγμές στην μέχρι τώρα ιστορία του.

Μαζί της θέλει να ζήσει ξανά τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Αναφερόμαστε φυσικά στην χρονιά όπου ο αγαπημένος του ΠΑΟΚ προβιβάστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα αλλά και στην τριετία από το 2013-2016 όπου οι “ασπρόμαυροι” αγωνίστηκαν στην Γ’ Εθνική.

Ένας άνθρωπος που έχει δει διοικήσεις και διοικήσεις να φεύγουν αλλά αυτός να μένει εκεί, ώστε με την αγάπη και την αυταπάρνηση, του να βοηθάει την ομάδα της καρδιάς του.

Ας πάμε όμως εκεί όπου ξεκίνησαν όλα και συγκεκριμένα στο μακρινό 1989.

Ο Μανόλης Λεμονάκης με την σύμφωνη γνώμη των γονέων του, θα εγγραφεί στις Ακαδημίες του ΠΑΟ Κρουσώνα, εκεί όπου θα αγωνίζεται μέχρι το 1993. Το 1995 ο ίδιος θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ομάδα, χωρίς να καταφέρει να αγωνιστεί σε εκείνη, λόγω των σπουδών του στην Κέρκυρα αλλά και της στρατιωτικής του θητείας.

Όντας πτυχιούχος από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, θα επιστρέψει στον Κρουσώνα και την σεζόν 2000-2001 μετά από παρότρυνση των φίλων του με πρωτεργάτη, τον Γιάννη Πρικάκη, θα αναλάβει να αναγεννήσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά είχε υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου του Ηρακλείου.

Σε κάτι πρωτοφανές για τα τότε δεδομένα ο Μ. Λεμονάκης σε ηλικία μόλις 22 ετών θα μπει για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας ως απλό μέλος και μαζί της σε δύο χρόνια, θα κερδίσει δύο συνεχόμενες ανόδους, φτάνοντας και πάλι στο Α’ κατηγορία.

Το 2003 θα του ανατεθεί η θέση του Γενικού αρχηγού την οποία κρατάει μέχρι και σήμερα.

Με συγκινητική μαντινάδα το αντίο του Λεμονάκη στον Κοζυράκη

 

Τρία χρόνια αργότερα η ομάδα του Κρουσώνα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα κερδίσει την άνοδο της, στο τότε περιφερειακό πρωτάθλημα με πρόεδρο τον Γιάννη Πρικάκη. Αυτό είναι και το μοναδικό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ σε επίπεδο Α’ ΕΠΣΗ.

Από τότε κι έπειτα η λέξη τοπικό πρωτάθλημα ήταν μία έννοια άγνωστη τόσο για εκείνον, όσο και για τον ΠΑΟΚ, καθώς το όνομα του για μία δεκαετία έλειπε.

Από το 2006 μέχρι και το 2012 η ομάδα του Κρουσώνα πρωταγωνιστούσε στο πολύ δυνατό τότε περιφερειακό πρωτάθλημα.

Το 2012 οι Κρουσανιώτες κατάφεραν μέσω της κατάκτησης της 2ης θέσης να κερδίσουν την άνοδο στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με τον Μανόλη Λεμονάκη να είναι πανευτυχής για την εξέλιξη αυτή.

Ο ΠΑΟΚ στα τρία αυτά χρόνια που αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική, κατέλαβε την 7η και την 9η θέση, με την τρίτη που ήταν η 11η να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αφού έφερε και τον υποβιβασμό του μετά από 10 χρόνια στην Α1 ΕΠΣΗ.

Παρ’όλα αυτά τόσο εκείνος όσο κι η ομάδα μπορούν να θυμούνται ιστορικές στιγμές, αφού ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλους συλλόγους όπως η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ.

Μάλιστα στα δύο εντός έδρας παιχνίδια ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια αμφότερους, ωστόσο υπέστη την ήττα με το ίδιο σκορ (1-2).

Ο ίδιος μετά και την επιστροφή της ομάδας στο τοπικό Ηρακλείου, δεν το έβαλε ποτέ κάτω, κρατάει τις στιγμές που έζησε, έχοντας περάσει σχεδόν από όλα τα γήπεδα στην Κρήτη αλλά και σε αυτά της Αττικής και των Δωδεκανήσων, ευελπιστώντας πως κάποια μέρα, θα έρθει η στιγμή που θα τα ζήσει ξανά, καθώς όπως μας δήλωσε ο ΠΑΟΚ είναι η καψούρα του και η δεύτερη οικογένεια του.

 

Αυτός είναι ο Μανόλης Λεμονάκης, ένας άνθρωπος ταυτισμένος με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Κρουσώνα.

Ένας άνθρωπος που δεν άφησε ποτέ μόνη την ομάδα που αγαπά, ούτε στα εύκολα και προφανώς ούτε στα δύσκολα...

Αυθεντικός, τίμιος και πολύ αγαπητός στο ποδοσφαιρικό κόσμο του Ηρακλείου.

Ο ακούραστος εργάτης του ΠΑΟ Κρουσώνα.

Επιστροφή Πρικάκη στον Κρουσώνα - Τοπικό - Νέα Κρήτη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport