Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Κρητικός: «Να αποσύρει άμεσα το σχέδιο ο Δήμος Χερσονήσου - Καλούμε τις ομάδες σε συνάντηση»

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 19:52 Γράφτηκε από τον
Γιάννης Κρητικός Γιάννης Κρητικός

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας και επί σειρά ετών παράγοντας και πρώην πρόεδρος του ΠΑΝΟΜ, Γιάννης Κρητικός εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στα σχέδια του Δήμου Χερσονήσου αναφορικά με τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook ο Γιάννης Κρητικός καλεί τον Δήμο Χερσονήσου να αποσύρει το σχέδιο που ψηφίστηκε, ενώ κάλεσε τους υπόλοιπους συλλόγους του Δήμου σε συνάντηση, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις και να προκύψει μία κοινή γραμμή.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Με μεγάλη μας έκπληξη, η οποία αμέσως μετατράπηκε σε τεράστια αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε δυστυχώς από τρίτους και κατόπιν εορτής για τα σχέδια του Δήμου Χερσονήσου που αφορούν τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο Δήμος Χερσονήσου, μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης συνέταξε και ψήφισε σήμερα Τρίτη 28/7 σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων, προκειμένου αυτό να τύχει διαβούλευσης με τους πολίτες χωρίς κανένα από τα αθλητικά σωματεία της περιοχής να γνωρίζει το παραμικρό.

Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου, αντί συνεννόησης με τους χρήστες των αθλητικών χώρων, αντί κοινού προβληματισμού με τα σωματεία, αντί να αφουγκραστεί τις αγωνίες των αθλητών, αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις σε χρόνια ή παροδικά προβλήματα, ψηφίζει σχέδιο κανονισμού λες και έχει να διαχειριστεί χώρους ολυμπιακών προδιαγραφών τους οποίες χρησιμοποιούν οι πρωταθλήτριες ομάδες κόσμου. Φαίνεται η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου αδυνατεί να αντιληφθεί την έννοια του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μάλλον δεν γνωρίζει την δουλειά που γίνεται στα τμήματα των συλλόγων μας, το επίπεδο των αθλητών μας, τις θυσίες τις οποίες όλοι οι ασχολούμενοι κάνουμε. Μάλλον θεωρεί ότι οι διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων διαχειρίζονται πακτωλό χρημάτων και αναζητεί τρόπους να καρπωθεί μέρους των.

Θα πρέπει να γνωρίζει η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου όπως και η σημερινή Δημοτική Αρχή ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας έχουν δημιουργηθεί με κόπο και ιδρώτα ανθρώπων των αθλητικών σωματείων, πολλές φορές και με χρήματα των διοικήσεων τους, με σκοπό να αθλείται η νεολαία μας. Ας προσπαθήσει να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή, ας φροντίσει για την καλή συντήρηση και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων και ο Δήμος μας, αντί να προσπαθεί να αντλήσει έσοδα από τα μη υπάρχοντα στα ταμεία μας.

Υπενθυμίζουμε ακόμη στη Δημοτική Αρχή Χερσονήσου ότι ο νόμος προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων, μέχρι ποσοστό 1,5% του προϋπολογισμού του Δήμου (άρθρο 202 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων). Αλήθεια, ο οικονομικά εύρωστος Δήμος Χερσονήσου, προτίθεται να υλοποιήσει την πρόβλεψη του νόμου αυτή, όπως μια σειρά άλλων δήμων, με μικρότερες οικονομικές δυνατότητες, πράττουν;

Καλούμε την Δημοτική Αρχή Χερσονήσου να αποσύρει άμεσα το σχέδιο που σήμερα ψηφίστηκε. Να προκαλέσει συναντήσεις με τους χρήστες των αθλητικών χώρων, να ακούσει τις προτάσεις τους, να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Ας γνωρίσει και τους χώρους που θέλει να διαχειριστεί, αφού φαίνεται ότι ο συντάκτης του σχεδίου ούτε καν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί. Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι καθήκον της και υποχρέωσή της είναι η ενίσχυση του αθλητισμού.

Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε τις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων που έχουν έδρα στο Δήμο μας σε κοινή συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και κοινή δράση. Τις επόμενες ημέρες θα αναλάβουμε σχετική πρωτοβουλία. Με εκτίμηση ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κρητικός Γιάννης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport