Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Άποψη: Ο Νέιρα , οι διαπραγματεύσεις, και η οικονομική πολιτική του ΟΦΗ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 10:52 Γράφτηκε από τον

Σε σίριαλ που κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει το τέλος του τίνει να εξελιχθεί η παραμονή η όχι στον ΟΦΗ του πρώτου σκόρερ της περσινής σεζόν Χουάν Νέιρα. 

Ο Αργεντινός μέσος που ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του ΟΦΗ από την έλευση Βέρα και Ίσις και μετά έχει δεχθεί μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση από τον ΟΦΗ για συμβόλαιο δύο ετών με μειωμένες όμως αποδοχές σε σχέση με αυτές που είχε πέρυσι. 

Το Prismasport.gr σας αποκαλύπτει σήμερα κάποιες από τις οικονομικές πτυχές του όλου θέματος για να γνωρίζεται τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Η αξία του περσινού συμβολαίου του Νέιρα με τον ΟΦΗ μαζί με κάποια μπόνους ήταν 90.000 ευρώ και η διοίκηση του ΟΦΗ όντως έχει προτείνει ένα νέο διετές συμβόλαιο στον παίκτη το οποίο στο σύνολο του μπορεί να του αποφέρει 150.000 ευρώ. Για το πρώτο έτος σύμφωνα με τις πληροφορίες του Prismasport.gr τα χρήματα που προτείνει ο ΟΦΗ στον Νέιρα είναι 75.000 ευρώ ενώ αντίστοιχο είναι και το ποσό και για το δεύτερο έτος του συμβολαίου του με την υποσημείωση ότι σε αυτά τα ποσά πάντα μπορούν να προστεθούν κάποια μπόνους στόχων στα γκολ και στις συμμετοχές του παίκτη. 

Ο Νέιρα από την μεριά του έχει ζητήσει ένα συμβόλαιο που αγγίζει τις 120.000 ευρώ ετησίως χρήματα στα οποία ο ΟΦΗ δεν προτίθεται να πάει για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την ηλικία του παίκτη και ο δεύτερος με το γεγονός πως φαίνεται ότι στα χρήματα που προτείνουν στον Νέιρα έχουν βρει στη θέση του και άλλου παίκτες που οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας εκτιμούν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. 

Στον ΟΦΗ τονίζουν ότι έχουν χαράξει συγκεκριμένη οικονομική πολιτική στα συμβόλαια της νέας χρονιάς και δεν πρόκειται να μπουν σε παζάρια με παίκτες που θέλουν να κρατήσουν αλλά "κλωτσάνε" στα χρήματα που τους προτείνουν και από την μια μεριά καλά κάνουν. Από την άλλη όμως πως γίνεται στον πρώτο σκόρερ της ομάδας σου και κύριο εκφραστή στην αντεπίθεση παραμονής να του προτείνεις μείωση αποδοχών ενώ θέλεις να τον διατηρήσεις στο ρόστερ σου. 

Κάτι δεν κολλάει σε αυτή την περίπτωση αλλά οι άνθρωποι που χειρίζονται τα μεταγραφικά του ΟΦΗ ίσως ξέρουν καλύτερα γιατί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση προς την πλευρά του Αργεντινού που είναι δεδομένο ότι θέλει να παραμείνει στην κρητική ομάδα αλλά αυτό πολύ δύσκολα θα γίνει με τους δικούς του όρους. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)