Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Της θλάσης το ανάγνωσμα στον ΟΦΗ

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 10:06 Γράφτηκε από τον

Ο ΟΦΗ έχει ταλαιπωρηθεί τη φετινή σεζόν πάρα πολύ από τους τραυματισμούς και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δίνει και ένα αγωνιστικό άλλοθι στον Γιώργο Σίμο που δεν έχει καταφέρει να καταρτίσει ούτε μια φορά φέτος μια πλήρη ενδεκάδα σε παιχνίδι πρωταθλήματος. 

Οι τραυματισμοί του ΟΦΗ χωρίζονται σε δύο μέρη αυτούς που δεν τους περιμένεις (ρήξη χιαστών) όπως ήταν αυτοί του Βαζ και του Ναμπί και είναι απρόβλεπτοι αλλά και στους μυικούς τραυματισμούς όπου πλέον είναι πάρα πολλοί για μια ομάδα που έχει διανύσει μόλις 8 παιχνίδια και ουσιαστικά 2,5 περίπου μήνες αγωνιστικής δράσης από τις 12 Σεπτεμβρίου που άρχισε το πρωτάθλημα της Super League 1. 

O ΟΦΗ έχει αναγκαστεί να χάσει με θλάσεις για μεγάλο διάστημα τους Σαρδινέρο, Γιαννούλη, Μαρινάκη, Σολίς και Βούρο,  με πρόβλημα στο γόνατο τον Νέιρα και γενικά δείχνει ότι στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν οι λεγόμενοι μυικοί τραυματισμοί όπως θλάσεις και τραβήγματα είναι καθημερινό πρόβλημα πλέον για το ιατρικό τιμ και τεχνικό τιμ της κρητικής ομάδας. 

Αυτό μπορεί να το αποδώσει κανείς στην αλλοπρόσαλη προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι, αλλά κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες της Super League 1 που δεν αντιμετωπίζουν όμως τόσο μεγάλο θέμα με μυικούς τραυματισμούς όπως ο ΟΦΗ. 

Το γεγονός αυτό μπορεί να αποδοθεί σε δύο παράγοντες μιλώντας καθαρά ποδοσφαιρικά. Σε ελλιπή προετοιμασία αλλά και στον παράγοντα αγωνιστικός χώρος. Ο ΟΦΗ φέτος τόσο στο αθλητικό του κέντρο όσο και στο γήπεδο "Θ. Βαρδινογιάννης" αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα με την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων που είναι τραγικοί και στους δύο χώρους. 

Ίσως αυτό να δίνει και μια εξήγηση στους πολλούς μυικούς τραυματισμούς που έχει φέτος η κρητική ομάδα αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πως έφτασε ο ΟΦΗ για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του να βγει εκτός Γεντί Κουλέ και Βαρδινογιάννειου για να κάνει προπονήσεις μετακομίζοντας στο Παγκρήτιο. 

Η σωστή συντήρηση των γηπέδων του ΟΦΗ αποτελεί αλλά και η ανάλογη προσοχή στην εκγύμναση και την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών από μυικούς τραυματισμούς αποτελεί μονόδρομο αν ο ΟΦΗ θέλει να έχει μια πιο ομαλή σεζόν στη συνέχεια του πρωταθλήματος και να μην ψάχνει κάθε αγωνιστική ο Γ. Σίμος ποιοί βρίσκονται στη λίστα των απόντων. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport