Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Το πλάνο της Σούπερ Λιγκ για τους αγώνες κατάταξης

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 20:45 Γράφτηκε από τον
Σούπερ Λιγκ Σούπερ Λιγκ

Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε ομόφωνα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από το διήμερο 6-7 Ιουνίου και θα ζητήσει από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές να ανάψουν το πράσινο φως.

Μπορεί να απέχουν τρεις εβδομάδες μέχρι την (προγραμματισμένη) σέντρα αλλά στον Συνεταιρισμό δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια αφού οι εκκρεμότητες είναι πολλές και αφορούν τόσοι τις ημερομηνίες των αγώνων αλλά και την κλήρωση για τα πλέι άουτ, που θα διεξαχθεί στο επόμενο συμβούλιο, μετά την επικύρωση της βαθμολογίας.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες για τις 10 αγωνιστικές των πλει οφ και τις επτά των πλέι άουτ, το πλάνο προβλέπει:

- Αγωνιστικές κάθε Κυριακή και τρεις εμβόλιμες ημερομηνίες για τα πλέι οφ. Με αυτό τον τρόπο, μέχρι τις 16-17/7 περισσεύουν τουλάχιστον 2 ημερομηνίες σε περίπτωση αναβολής αγώνα λόγω κορωνοϊου (η ομάδα σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα πρέπει να μείνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες).

- Αγωνιστικές μόνο κάθε Κυριακή για τα πλέι άουτ.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει και με το Κύπελλο Ελλάδας όπου υπάρχει σκέψη για μία ημερομηνία, για τους επαναληπτικούς ημιτελικούς, και τελικό, εφόσον η ΕΠΟ αποφασίσει ο θεσμός να ολοκληρωθεί, να διεξαχθεί για παράδειγμα στις 19 Ιουλίου.

Όλα αυτά αναμένεται να αποφασιστούν στο επόμενο συμβούλιο ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το deadline της ΟΥΕΦΑ είναι η 2α Αυγούστου. Όσο πιο πολύ στη συγκεκριμένη ημερομηνία πλησιάσει το φινάλε του πρωταθλήματος, («περισσεύουν» 4 ημερομηνίες), τόσο λιγότερες ημέρες για μίνι ξεκούραση θα έχουν οι ποδοσφαιριστές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)