Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Θέμα Prismasport: Η μάχη των πλέϊ οφ στο πιάτο σας

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 10:32 Γράφτηκε από τον
ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης είναι δύο ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στα πλέϊ οφ. ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης είναι δύο ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στα πλέϊ οφ.

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μετά το πέρας και της 24ης αγωνιστικής παραμένουν δύο στροφές πριν το τέλος δύο ανοικτές θέσεις η 5η και η 6η για να κλείσουν και οι ομάδες που θα μπουν στα πλέϊ οφ μαζί με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. 

Ο Άρης βρίσκεται στην 5η θέση με 33 πόντους αλλά μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα. Επί της ουσίας χρειάζεται μια νίκη στα δύο ματς (Λαμία εκτός , Ατρόμητο εντός) προκειμένου να κλειδώσει και μαθηματικά μια θέση στα πλέϊ οφ. 

Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου βρίσκεται στους 31 πόντους και ίσως ακόμη και μια νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Γεντί Κουλέ απέναντι στη Λαμία να του είναι αρκετή για να καταλάβει την 6η θέση. Η κρητική ομάδα βέβαια μαθηματικά έχει ελπίδες ακόμη και για την 5η θέση αν ο Άρης για παράδειγμα δεν καταφέρει να πάρει τουλάχιστον τρεις με τέσσερις πόντους στα δύο τελευταία ματς και ο ΟΦΗ κερδίσει την ΑΕΚ και την Λαμία στα δύο τελευταία ματς. 

Την 6η θέση διεκδικούν και ο Αστέρας Τρίπολης με την Ξάνθη που είναι στους 29 πόντους έχοντας όμως δύσκολο έργο. Ο μεν Αστέρας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη την επόμενη αγωνιστική και την τελευταία αγωνιστική παίζει με τη Λάρισα εκτός έδρας, ενώ η Ξάνθη θα παίξει εκτός έδρας την 25η αγωνιστική με τον Ατρόμητο και θα κλείσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος φιλοξενόντας τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια. 

Από εκεί και κάτω πάντα θεωρητικά ελπίδες για την 6η θέση αλλά σαφώς πιο λίγες έχουν οι ομάδες που βρίσκονται στους 26 πόντους δηλαδή ο Ατρόμητος, η Λαμία, η Λάρισα και ο Βόλος. Και οι τέσσερις όμως έχουν δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος και ματς μεταξύ τους όπως αυτό του Βόλου με τη Λάρισα την επόμενη αγωνιστική και ακόμη και σημειώσουν δύο νίκες θα φτάσουν τους 32 πόντους που δύσκολα θα δώσουν ελπίδες κατάκτησης για την 6η θέση από την στιγμή που ο ΟΦΗ βρίσκεται ήδη στους 31. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων που διεκδικούν τις δύο ανοικτές θέσεις για την 5η και 6η θέση στα πλέϊ οφ: 

5η θέση Άρης 33β - Λαμία (εκτός), Ατρόμητος (εντός) 

6η θέση ΟΦΗ 31β. - ΑΕΚ (εκτός), Λαμία (εντός) 

7η θέση Αστέρας Τρ. 29β.- Παναθηναϊκός (εντός), Λάρισα (εκτός) 

8η θέση Ξάνθη 29β. - Ατρόμητος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) 

9η θέση Ατρόμητος 26β.- Ξάνθη (εντός), Άρης (εκτός) 

10η θέση Λαμία 26β. - Άρης (εντός), ΟΦΗ (εκτός) 

11η θέση Λάρισα 26β.  - Βόλος (εκτός), Αστέρας Τρ. (εντός) 

12η θέση Βόλος 26β. - Λάρισα (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός) 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)