Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Ολυμπιακός: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα»

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 12:59 Γράφτηκε από τον

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εκφράζοντας τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρονται χαρακτηριστικά στην εικόνα του αθλήματος όπως και στη «σύψη και την απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί το πρωτάθλημα».

Αναφερόμενοι στις μεγάλες ευθύνες που έχει η ΕΠΟ για την κατάσταση αυτή! Τονίζοντας πως υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στον χώρο της διαιτησίας.

Αναδεικνύοντας με την επιστολή την εγκαθίδρυση στη διαιτησία ενός συστήματος που έχει ως σκοπό να χειραγωγήσει αγώνες πρωταθλήματος. Υπερασπιζόμενο το σύστημα αυτό συγκεκριμένα συμφέροντα.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρονται σε παραβάσεις κανόνων του παιχνιδιού οι οποίες συντηρούν με κάθε τρόπο μια λογική διαχωρισμού των ομάδων, «σε παιδιά και αποπαίδια». Γράφοντας για αγώνες του Ολυμπιακού αλλά και άλλων ομάδων στους οποίους έχουν γίνει παράβαση κανονισμών διαιτησίας. Αναφερόμενοι και σε περιπτώσεις αγώνων με τις ίδιες φάσεις αλλά διαφορετικές αποφάσεις.

Παραβάσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τη βαθμολογία του πρωταθλήματος και ενόψει της συμμετοχής των ομάδων στα πλέι οφ!

Φυσικά μέσα από την επιστολή δεν λείπει και το VAR, κάνοντας λόγο για «ταχύτατη απαξίωση του VAR».

Επίσης η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει και στις πειθαρχικές διώξεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε αξιωματούχους της ομάδας για «δήθεν δυσμενείς δηλώσεις. Ενώ την ίδια ώρα ακραίες περιπτώσεις δυσμενών δηλώσεων, ανακοινώσεων, δημοσιεύσεων στα social media αξιωματούχων άλλων ομάδων ούτε καν συγκινούν τις υπηρεσίες της Ε.Π.Ο.».

Αναφερόμενη η Πειραϊκή ΠΑΕ στην ΕΠΟ, γράφει και για την τραγική οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας. Η οποία αρνείται να ενημερώσει αναλυτικά τα μέλη της για τις διαστάσεις του προβλήματος.

Ζητώντας από την Κυβέρνηση να παρέμβει μέσω του αρμόδιου Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε διαφορετική περίπτωση, διευκρινίζουν, με έμφαση, προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να παίρνουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα που δεν διασφαλίζει ούτε το ελάχιστο της ισονομίας των ομάδων και οι διοργανώσεις του οποίου είναι απολύτως απαξιωμένες και χειραγωγούμενες.

sportime.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)