Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Το υπερωκεάνιον» παρατείνει το ταξίδι του

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 12:05

Μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία που σημείωσε η ανάγνωση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ και του ηρακλειώτη σκηνοθέτη Δημήτρη Φοινίτση επάνω στο ηθογραφικό αφήγημα του Γ. Σταματάκη «Το Υπερωκεάνιον», παρατείνεται ο επί σκηνής πλους της παράστασης για όλα τα Σάββατα του Δεκέμβρη. Στον ίδιο πάντοτε χώρο, εντός των τειχών του Μεγάλου Κάστρου, για τέσσερα μοναδικά ταξίδια -ενώ μόνον για αυτήν την Κυριακή (8/12) ρίχνει άγκυρα στο Ρέθυμνο.
Η Ομάδα προΤΑΣΗ καλεί το φιλοθεάμων κοινό της Κρήτης να μη χάσει τη μοναδική ερμηνεία της επαγγελματίας ηθοποιού Πελαγίας Μουρούζη, η οποία -κατά γενική ομολογία- συγκλονίζει.

ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ
Η Δεσποινιά του Αποστόλη και της Ψεβής που -στη Χώρα- θα γίνει Πιπίνα. Η Πιπίνα που «φτασμένη» πια –πίσω στο χωριό- θα αναδυθεί επίμονα σε μεγάλη ευεργέτιδα. Από τη δωρεά ενός «ολόχρυσου» στασιδιού στην τοποθέτηση ενός χρειαζούμενου σύρτη στο ξεχασμένο ξωκλήσι που θα σηματοδοτήσει και την αθόρυβη «αναχώρησή» της με το υπερωκεάνιο που χρόνια λαχταρούσε. Αμεσότητα, προφορικότητα, απολαυστικός ιδιωματικός λόγος και σπάνιο χιούμορ στο βωμό της ανεπίδοτης αγάπης.

Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Σκηνοθετικά εγκλωβισμένη στο άγριο ορεινό τοπίο των Αστερουσίων, η αφηγήτρια δοκιμάζει νυχθημερόν τις αντοχές της στην πείνα, τη δίψα και τη μοναξιά. «Οι δυστυχισμένες μέρες» της Πιπίνας θα απομακρύνουν, για όσο έχει φως, το νου της από το δικό της δράμα και η συμφιλίωση με ένα πρόσωπο –με, φαινομενικά, καλύτερη τύχη από τη δική της- δεν θα αργήσει να επιτευχθεί μέσω μιας επίπονης και σκληρής διαδικασίας. Ένας σκηνικός φόρος τιμής, ένα αφιερωματικό (ζωντανό) μνημείο στην αγνότητα της άσημης, πλην περήφανης κρητικής ψυχής.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Γιώργης Γρ. Σταματάκης
Σκηνοθεσία - θεατρική προσαρμογή: Δημήτρης Φοινίτσης
Ερμηνεία: Πελαγία Μουρούζη
Όψη: Κωστής Μακάκης
Παραγωγή: Νόημα

ΟΛΑ τα Σάββατα του Δεκέμβρη: 7, 14, 21 και 28/12
Κάθε Σάββατο στις 9:15μ.μ. στο artspace Materia Prima (Στρατηγού Βάσου 8 & Λεωφ. Πλαστήρα, Χανιόπορτα – Ηράκλειο).

Πληροφορίες – κρατήσεις: 699 7166 210

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 70’

 

ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Ρέθυμνο και στο The Garage (Δημοκρατίας 53, τηλ. 693 2492 752). Ώρα έναρξης: 8μ.μ.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα