Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019» στην πλατεία Παλιάς Λαχαναγοράς

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 12:34

Τέσσερις ημέρες γεμάτες από τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τα ακούσματα και τις παραδόσεις της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς του Ηρακλείου από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019/Heraklion Cretan Gastronomy Days 2019».

Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου για 2η συνεχόμενη χρονιά και είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στα προϊόντα της κρητικής γης και στην ανάδειξη συνταγών εμπνευσμένων από την κρητική γαστρονομία με τη συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό και συμπεριλαμβάνουν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τις ιδιαιτερότητες της γαστρονομίας στην Κρήτη καθώς και εκθέσεις τοπικών προϊόντων, μαγείρεμα και γευστικές δοκιμές στους επισκέπτες της έκθεσης από Λέσχες Αρχιμαγείρων, Σωματεία και γνωστούς Σεφ, γαστρονομικά δρώμενα από Συνεταιρισμούς Γυναικών και εστιατόρια, κρητικές βραδιές με μουσική και χορό. Το επίσημο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Βασικός συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης ενώ ως συνδιοργανωτές είναι: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης, Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, We do local, Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Facebook : Heraklion Municipal Tourist Department & Heraklion_gastronomy

instragram : @Heraklion_info_point

twitter : @Heraklion_info

http://www.visitheraklion.eu

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα