Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

«Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019»

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 21:12

Ανοίγει τις πύλες του για 2η συνεχόμενη χρονιά το «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019/Heraklion Cretan Gastronomy Days 2019» με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Βασικός συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης ενώ ως συνδιοργανωτές με σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της διοργάνωσης είναι: Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, We do local, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου.

kritiki gastronomia1

Οι εκδηλώσεις, «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019/Heraklion Cretan Gastronomy Days 2019», θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, γιορτάζοντας ταυτόχρονα και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), στην ανοικτή πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Πρόκειται για ετήσιες εκδηλώσεις γαστρονομίας στην πόλη του Ηρακλείου που είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στα προϊόντα της κρητικής γης και στην ανάδειξη συνταγών εμπνευσμένων από την κρητική γαστρονομία με τη συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γαστρονομίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τις ιδιαιτερότητες της γαστρονομίας στην Κρήτη καθώς και εκθέσεις τοπικών προϊόντων, μαγείρεμα και γευστικές δοκιμές στους επισκέπτες της έκθεσης από Λέσχες Αρχιμαγείρων, Σωματεία και γνωστούς Σεφ, γαστρονομικά δρώμενα από Συνεταιρισμούς Γυναικών και εστιατόρια, κρητικές βραδιές με μουσική και χορό.
«Heraklion Gastronomy Fest 2018»

kritiki gastronomia2

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2018, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το «Heraklion Gastronomy Fest 2018», στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, 20 παραγωγοί εξέθεσαν κρητικά προϊόντα, γνωστοί επαγγελματίες σεφ αλλά και γυναικείοι συνεταιρισμοί μαγείρεψαν και τα πιάτα τους γεύτηκαν περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες, ενώ περισσότεροι από 6.500 επισκέπτες πέρασαν από το χώρο της έκθεσης τις 4 ημέρες που παρέμεινε ανοικτή.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)