Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ΟΦΙεράπετρας: Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών το 1978

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 10:20 Γράφτηκε από τον
Παλιές καλές στιγμές θυμάται ο ΟΦΙεράπετρας. Παλιές καλές στιγμές θυμάται ο ΟΦΙεράπετρας.

Πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1978 μας ταξίδεψε ο ΟΦΙεράπετρας. Μια σεζόν, στην οποία όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση διέθετε την καλύτετη ομάδα όλων των εποχών με παίκτες από την Ιεράπετρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση από τον ΟΦΙεράπετρας:

«Ήταν Μάιος του 1978. Ο ΟΦΙ στην τότε Γ Εθνική υποδέχεται τον Αχαρναικό. Μία περίεργη κατηγορία η Γ Εθνική τότε όπου ο πρώτος έβγαινε Β Εθνική , οι επόμενες πέντε ομάδες παρέμειναν στην κατηγορία και οι επόμενες δέκα ομάδες υποβιβαζόταν.

Ο ΟΦΙ τα χρόνια αυτά έχει τρομερή ομάδα. Ίσως τηρουμένων των αναλογιών την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών με μόνο Γεραπετρίτες παίκτες.

Ο Αχαρναικός θέλει την νίκη για να βγει πρωταθλητής , και ο ΟΦΙ που είναι πέμπτος θέλει την νίκη για να παραμείνει κατηγορία. Εκείνη την εποχή από το γήπεδο της Αλυκής δεν περνούσε κανένας. Στην κυριολεξία.

Το κλίμα τις προηγούμενες μέρες του αγώνα πολύ φανατισμένο , είχαμε και κάτι χρωστούμενα από τον πρώτο γύρο.

Η αποστολή του Αχαρναικού Σάββατο βράδυ διανυκτέρευσε στον Άγιο Νικόλαο και την Κυριακή το πρωί ξεκινάει για Ιεράπετρα. Στην Παχειά Αμμο πενήντα περίπου αυτοκίνητα φίλων του ΟΦΙ περιμένουν την αποστολή του Αχαρναικού. Έκανε το λεωφορείο του Αχαρναικού τα δεκαπέντε χιλιόμετρα Παχειά Άμμος - Ιεράπετρα τρεις ώρες. Όσα ίσα που πρόλαβαν τον αγώνα.

Ξεκινάει ο αγώνας , η ατμόσφαιρα όπως την φαντάζεστε , και στο 40' κερδίζει λίγο έξω από την περιοχή φάουλ ο ΟΦΙ. Το εκτελεί ο Πέτρος ο Βουζουνεράκης , στο γάμα η μπάλα , 1-0 και παίρνει το γήπεδο φωτιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο έλεγχε τον αγώνα ο ΟΦΙ , φαινόταν ότι θα έληγε 1-0 και εκεί γύρω στο 80' από οφσάιτ που δεν το έδωσε βάζει γκολ ο Αχαρναικός. Δείχνει σέντρα ο διαιτητής και ...όσοι δεν ζήσανε το κλίμα του γηπέδου του ΟΦΙ τα χρόνια εκείνα απλά δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ποτέ τι έγινε όσο καλά και να το περιγράψουμε.

Χονδρικά ο αγώνας διεκόπη αφού την μια έδειχνε σέντρα , την άλλη οφσάιτ κλπ...

Τελείωσε το πρωτάθλημα και η ΕΠΟ δεν είχε αποφασίσει ακόμα την τύχη του αγώνα. Μόνο που στην λήξη του πρωταθλήματος αν επαναλαμβανόταν ο αγώνας με ισοπαλία ο Αχαρναικός έπαιρνε πρωτάθλημα και ο ΟΦΙ σωζόταν. Έτσι και έγινε. Η ΕΠΟ αποφάσισε να ξαναγίνει ο αγώνας τον Ιούνιο πλέον , τελικό σκορ 1-1 και έληξε έτσι μια άκρως πετυχημένη χρονιά για τον ΟΦΙ».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search