Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

2009: Όταν η σχολική ομαδάρα του Ηρακλείου, κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 20:47 Γράφτηκε από τον

Μεγάλες επιτυχίες σε νεαρή ηλικία εκτός των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΗ, είχαμε και σε σχολικό επίπεδο και το Prismasport.gr θυμάται μία από αυτές.

Μία από τις καλύτερες ομάδες που είχαν ποτέ αγωνιστεί σε σχολικό πρωτάθλημα και η τελευταία που κατέκτησε το σχολικό πρωτάθλημα στην Κρήτη.

Με άμυνα από γρανίτη (δέχθηκε μόλις ένα γκολ από την πρώτη φάση) και επίθεση που πετούσε φωτιές το 7ο Λύκειο ΕΤΑΔ Ηρακλείου, έκανε μία εξαιρετική πορεία, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στον τελικό, ο οποίος διεξήχθη στην Κομοτηνή τον Φεβρουάριο του 2009, επικράτησε πολύ εύκολα του Αριστοτέλειου Λυκείου Θεσσαλονίκης με 3-0, χάρις στα τέρματα των Δωματά (26'), Φυτίλη (29') και Ανωγειανάκη (65').

Στο σχολείο της Θεσ/νίκης αγωνιζόταν ο αρχηγός πλέον της Εθνικής Ελλάδος, Κώστας Σταφυλίδης, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Σωκράτης Διούδης, ο διεθνής Απόστολος Βέλλιος καθώς και οι Παναγιωτίδης και Κατίδης.

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος το 7ο Λύκειο, στερήθηκε μία μεγάλη παρουσία, αυτή του Νίκου Καρέλη, η οποία πάντως αναπληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Προπονητής αυτής της σπουδαίας ποδοσφαιρικής φουρνιάς δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Βολονάκη,

Την ενδεκάδα του τελικού απαρτίζαν οι:

7ο Λύκειο ΕΤΑΔ (Δημήτρης Βολονάκης): Σαμαριτάκης, Ζαμπετάκης, Κορτσινίδης, Κατσαμάς, Πουλάκης, Δωματάς (80’ Νύκταρης), Νταβιγλάκης (55’ Τζανακάκης), Φυτίλης, Μπουχαλάκης, Ανωγειανάκης, (75’ Δαμανάκης), Πρωτογεράκης.

Την αποστολή του ΕΤΑΔ συμπλήρωσαν οι αθλητές Ρωμανάκης, Πλουσής Άλκ, Σταυρακάκης.

Και επειδή μιλήσαμε πριν για τα παιδια του Αριστοτέλειου δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και σε ένα από τα καμάρια μας εδώ στο Ηράκλειο, τον διεθνή και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Τα “χρυσά” παιδιά του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου κέρδισαν τη συμμετοχή τους για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη 5-13 Απριλίου στην Αττάλεια της Τουρκίας, καταλαμβάνοντας την 13η θέση.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνεχής χρονιά, όπου το 8ο Αθλητικό Σχολείο κατέκτησε το πρωτάθλημα, καθώς τα είχε καταφέρει και το 2008.

Συνολικά με το πέρας του χρόνου έφερε το Κύπελλο στο Ηράκλειο, 8 (!) φορές!

Το 2010 το Αθλητικό Λύκειο Ηρακλείου διέγραψε μία επίσης εκπληκτική πορεία, φτάνοντας μέχρι και τα ημιτελικά.

Αυτό ήταν το 8ο και τελευταίο πρωτάθλημα σε επίπεδο ΕΤΑΔ δηλαδή Αθλητικό σχολείο καθώς τον Σεπτέμβριο του 2010, καταργήθηκαν από την Πολιτεία.

Μαζί με την κατάργηση του ΕΤΑΔ, δυστυχώς χάθηκε σε μεγάλο ποσοστό και το ταλέντο που υπήρχε, καθώς ήταν κάτι που ανανεώνονταν συνεχώς και μπήκε φρένο στα όνειρα πολλών παιδιών για διάκριση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)