Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Μ. Τραβαγιάκης στο Prismasport.gr: «Να φτάσουμε μακριά στο κύπελλο και να αναδείξουμε το χωριό μας»

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 17:00 Γράφτηκε από την

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο ένας ποδοσφαιριστής να αποφασίζει στα 33 του χρόνια να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να ασχοληθεί με τον διοικητικό τομέα. Ο Μανούσος Τραβαγιάκης ορμώμενος από τη μεγάλη του αγάπη για τον Ρωμανό και για την οικογένεια του πραγματοποίησε πέρυσι αυτή τη στροφή στην καριέρα του. Ανέλαβε το πόστο του Γενικού Γραμματέα, θέση την οποία κατείχε για πολλά χρόνια ο πατέρας του, ακούραστος εργάτης της ομάδας της Ελιάς, ο Νίκος Τραβαγιάκης, ο οποίος έδωσε τη σκυτάλη στον γιο του.

Ο Μανούσος Τραβαγιάκης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Καλυθιών Ρόδου, της Αναγέννησης Ρόδου και αγωνιζόμενος για πολλά χρόνια στον Ρωμανό έκλεισε στην Ελιά την ποδοσφαιρική του πορεία. Σήμερα είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ΟΥΕΦΑ C και στο μέλλον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί ενεργά με την προπονητική. Το βάπτισμα του πυρός το είχε λάβει την περίοδο 2015-2016 όταν είχε καθίσει στον πάγκο του Ρωμανού στους δύο τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος.

Τον 34χρονο παράγοντα πλέον, ο οποίος έχει ξεχωρίσει όλα τα χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου τόσο για τις ικανότητες του όσο και για το ήθος του φιλοξενούμε με χαρά στο Prismasport.gr. Μας μίλησε για την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο, για τους στόχους και τις προτεραιότητες της διοίκησης του Ρωμανού, για την μεγάλη προσπάθεια να αγκαλιάσει την ομάδα η κοινωνία της Ελιάς, για τον προπονητή Άλκη Πλουσή, για τα δικά του μελλοντικά σχέδια και για το τοπικό πρωτάθλημα.

q

-Πώς πήρες την απόφαση να σταματήσεις το ποδόσφαιρο και να ασχοληθείς με τα διοικητικά;

«Η απόφαση μπορεί να ήταν δύσκολη μετά από τόσα χρόνια αλλά λόγω οικογένειας προτίμησα να αφιερώνω χρόνο εκεί από ότι στο ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τα διοικητικά σημαντικό ρόλο έπαιξε τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα παιδιά που μπήκαν στο συμβούλιο, που είναι μια παρέα και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα».

-Ποιες ήταν οι προτεραιότητες που θέσατε ως νέο Δ.Σ;

«Οι προτεραιότητες ήταν εξ αρχής να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στα λογικά πλαίσια που μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Να διατηρήσουμε το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει τόσα χρόνια και το σημαντικότερο να προσπαθήσουμε με αυτά που θα κάνουμε να βγάλουμε μια ωραία εικόνα της ομάδας και του χωριού μας».

-Οι στόχοι που βάλατε στην αρχή της χρονιάς έχουν υλοποιηθεί;

«Οι στόχοι ήταν να φτάσει η ομάδα όσον το δυνατόν πιο μακριά στο θεσμό του κυπέλλου, που θεωρώ είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Επίσης να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να έχουμε μια σωστή εικόνα εξωαγωνιστικά. Θεωρώ σε όλους τους στόχους το έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό».

romanos gipedo

-Έχετε κάποιο πλάνο για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου και κυρίως της κοινωνίας της Ελιάς;

«Η αλήθεια είναι ότι το χωριό δεν είναι τόσο κοντά τα τελευταία χρόνια αλλά προσπαθούμε. Με την καλή πορεία της ομάδας και με το βάρος που δίνουμε στις ακαδημίες πλέον, προκειμένου να προωθηθούν παιδιά του χωριού και γενικά της περιοχής, να έρθει ακόμα περισσότερο ο κόσμος κοντά στην ομάδα. Να αναφέρω βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου που είναι κοντά στην ομάδα μας όποτε χρειαστεί».

-Η άνοδος είναι μέσα στους στόχους του Ρωμανού; 

 «Δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο της ανόδου αν και η πορεία της ομάδας είναι τέτοια. Κοιτάμε τον κάθε αγώνα και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την πορεία και την εικόνα της ομάδας μας και τους δίνουμε συγχαρητήρια για αυτό».

-Πώς είναι η συνεργασία σας με τον προπονητή, Άλκη Πλουσή;

«Η συνεργασία με τον Άλκη είναι άριστη, του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και έχει καταλάβει και εκείνος την φιλοσοφία της ομάδας μας».

2

-Στα μελλοντικά σου σχέδια συμπεριλαμβάνεται η προπονητική;

«Στα μελλοντικά μου σχέδια σίγουρα υπάρχει αυτό το πλάνο αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει χρόνος».

-Ποια είναι η γνώμη σου για το τοπικό πρωτάθλημα;

«Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, καθώς βλέπουμε να γίνονται μετεγγραφές ποδοσφαιριστών από παραπάνω κατηγορίες. Εμένα προσωπικά με χαροποιεί ότι όλο και περισσότερες ομάδες δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο βοηθώντας κοινωνικά ευαίσθητα ομάδες».

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport