Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Γιάννης Σφακιωτάκης: «Η ομάδα δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος, αποκτήσαμε ταυτότητα και σεβασμό»

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 19:22 Γράφτηκε από την

Ο Ποσειδώνας έχει μπει σε νέα εποχή, η οποία σηματοδοτήθηκε με την αλλαγή του Δ.Σ τη φετινή χρονιά. Νέοι παράγοντες στην πλειοψηφία τους παλαίμαχοι παίκτες και δύο ακόμη πρόσωπα που αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα. Τα πεπραγμένα του ιστορικού σωματείου με τους νέους ιθύνοντες σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι αξιοζήλευτα, αφού έχουν πετύχει πράγματα και θάματα.

Το σωματείο των ανατολικών προαστίων δουλεύει πλέον σε επαγγελματικά πρότυπα και αυτό καταδεικνύεται από την εικόνα που παρουσιάζει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Από την οργάνωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τις ενέργειες για το γηπεδικό, θέμα για το οποίο οι παράγοντες έχουν αφιερώσει πολλές ώρες από την καθημερινότητα τους. 

Ο πρόεδρος Γιάννης Σφακιωτάκης, ο οποίος ορμώμενος από την μεγάλη του αγάπη για τον σύλλογο ηγήθηκε της νέας προσπάθειας, μίλησε στο Prismasport.gr για τους στόχους που έχει θέσει το Δ.Σ, για τις προτεραιότητες της διοίκησης, για το όραμα τους για τον Ποσειδώνα, για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου, ενώ έκανε και έναν απολογισμό μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Τα λόγια του είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν τον δρόμο που έχει χαράξει ο ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του Ηρακλείου. Σωστή νοοτροπία, σεβασμός, παιδεία , ήθος και να ανακτήσει ξανά η ομάδα το κύρος που είχε χάσει τα τελευταία χρόνια.

POSEIDONAS

                               «Έχουμε τακτοποιήσει όλα τα έγραφα για το Ικάριο»      
-Τι στόχους είχατε θέσει στην αρχή της σεζόν;

«Οι στόχοι της ομάδας ήταν να γίνει μια επανεκκίνηση, τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά. Αναλάβαμε μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος χωρίς να φταίει η προηγούμενη διοίκηση, γιατί ήταν λίγα άτομα και έτρεχαν όσο μπορούσαν».

-Ποιες ήταν οι προτεραιότητες που είχατε βάλει ως διοίκηση;

«Η νέα διοίκηση ξεκίνησε τον σχεδιασμό πρώτα από τα διοικητικά που δεν υπήρχε τίποτα. Δηλώσαμε το γήπεδο της Αγίας Αικατερίνης σε εφορία και κτηματολόγιο, φτιάξαμε όλα τα χαρτιά στην περιφέρεια για το νέο γήπεδο 8χ8. Με την βοήθεια χορηγού μας πήραμε ένα βανάκι για την μεταφορά της ομάδος. Τρέχουμε τα θέματα του Ικάριου γηπέδου από την αρχή και φτιάξαμε όλα τα χαρτιά που πρέπει να έχει μια ομάδα για να είναι σωστή σε όλα τα επίπεδα».

                              «Παιδεία, ήθος, σεβασμός, σωστή νοοτροπία το όραμα μας»

-Ποιο είναι το όραμα σας για τον Ποσειδώνα;

«Το όραμα μας είναι να αλλάξουμε επίπεδο την ομάδα και ας βρίσκεται στην Β΄ κατηγορία. Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος αλλά να φτιάξουμε μια ομάδα με σωστή νοοτροπία. Οι ποδοσφαιριστές με την όρεξη που δείχνουν μαζί με τον προπονητή τα καταφέρνουν όλα αυτά και τους ευχαριστούμε. Η διοίκηση αποτελείται κατά 90% από παλιούς ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα της ομάδας και από κάποιους ανθρώπους φίλους μας που ήθελαν να βοηθήσουν όπως είναι η Ηρώ Αλεξάκη και ο Γιώργος Πάσσος. Όσο αφορά το αγωνιστικό επίπεδο το βλέπετε και εσείς, αποκτήσαμε ταυτότητα και σεβασμό κάτι που είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε 28 ποδοσφαιριστές σχεδόν σε κάθε προπόνηση, πήραμε προπονητή από το πάνω ράφι και ο λόγος ήταν ότι θέλαμε να δώσουμε το κύρος που αρμόζει στον σύλλογο, νέα παιδεία και ήθος».

-Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου είστε ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας; 

p

«Ο πρώτος γύρος είναι πάρα πολύ καλός για μας και αυτό φαίνεται βαθμολογικά, μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας».

-Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου;

«Την μεταγραφική περίοδο θα δούμε πως θα κινηθούμε, εκεί το απόλυτο αφεντικό είναι ο προπονητής».

-Πώς είναι η συνεργασία σας με την ΑΕΚ, η οποία σας παραχωρεί το γήπεδο;

«Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα της ΑΕΚ για την πολύ ωραία συνεργασία που έχουμε στο θέμα του γηπέδου».

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport