Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ασφαλής η χρήση μάσκας στα γυμναστήρια

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 13:10 Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με εύρευνες που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, απεδείχθη ασφαλής η χρήση μάσκα στα γυμναστήρια.

Όπως απέδειξαν οι εύρευνες οι οποίες έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και το Καρδιολογικό Κέντρου Monzino, με επικεφαλής τους δρ. Ελισαμπέτα Σαλβιόνι και Μάσιμο Μαπέλι, η χρήση μάσκα στους χώρους εκγύμνασης παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια.

Oι επιστήμονες της Ιταλίας αναφέρουν πως οι ασκούμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκα, ούτως ώστε να μην υπάρξει διασπορά του COVID-19, προστατεύοντας τους ευατούς τους, αλλά και τους γύρω τους.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό περιοδικό «European Respiratory Journal», μελέτησε 12 εθελοντές, έξι άνδρες και έξι γυναίκες με μέση ηλικία 40 ετών. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν σε στατικό ποδήλατο τρεις δοκιμασίες άσκησης, τη μία χωρίς μάσκα προσώπου, τη δεύτερη φορώντας μια χειρουργική μάσκα και την τρίτη κάνοντας χρήση μάσκας με φίλτρο FFP2.

Παρόλο που οι μάσκες καθιστούσαν ελαφρώς πιο δύσκολη την αναπνοή, διαπιστώθηκε ότι η χρήση οποιασδήποτε μάσκας είχε μικρή μόνο επίπτωση. Για παράδειγμα, μετρήθηκε μια μέση μείωση περίπου 10% στην ικανότητα εκτέλεσης αερόβιας άσκησης. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι η μάσκα συνιστά κίνδυνο για την υγεία κατά την άσκηση, ακόμη και την έντονη.

«Παρόλο που αναμένεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19, η νέα έρευνα μπορεί να έχει πρακτικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή, για παράδειγμα καθιστώντας ασφαλέστερο το άνοιγμα των γυμναστηρίων σε εσωτερικούς χώρους. Όμως δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι το ίδιο ισχύει για τους ανθρώπους με παθήσεις της καρδιάς ή των πνευμόνων. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα επ’ αυτού», δήλωσε ο δρ Μαπέλι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport