Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Εισακούστηκαν οι γονείς και ο Δήμαρχος, στο βαθύ κόκκινο ο Δήμος Ανωγείων

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 18:46 Γράφτηκε από τον

Μετά τις πιέσεις που άσκησαν οι γονείς, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Δήμος Ανωγείων μπαίνει στο βαθύ κόκκινο.

Η ανησυχία ήταν μεγάλη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει καταλήψεις, προκειμένου να ακουστούν από τους αρμόδιους και να κλείσουν τα σχολεία.

Aίτημα είχε στείλει και ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι:

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής).
Αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.
Όσον αφορά τον αθλητισμό:
- Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

- Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Α' και Β' Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Superleague I και Superleague II), στα πρωταθλήματα της Α' κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball league) και της Α' κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyballleague ανδρών) και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport