Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει το τρίτο κύμα»

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 15:00 Γράφτηκε από τον

Για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Στο Mega μίλησε το πρωί της Πέμπτης (28/1) η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και ειδικότερα των Γυμνασίων και των Λυκείων, την σημασία του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αλλά και στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Τον συνωστισμό του προηγούμενου Σαββατοκύριακου θα τον δούμε σε 12 -13 μέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια, ενώ στην συνέχεια των λεγομένων της τόνισε:«Οι διασωληνωμένοι δεν μπορούν να μειώνονται γρήγορα. Νοσηλεύονται μεγάλο διάστημα μέσα, έχουν επιπλοκές και είναι λογικό να αργούν να βγουν από τις μονάδες. Σημασία έχει ότι τις τελευταίες μέρες κατορθώσαμε να μην πιέζεται τόσο πολύ το σύστημα Υγείας. Υπάρχουν αρκετά κρεβάτια στις ΜΕΘ αλλά και στις κλινικές covid. Βέβαια να μη ξεχνάμε και τους ασθενείς μη covid».

Παράλληλα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών έκανε λόγο για τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, το οποίο όπως είπε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει.«Είμαστε σε συνθήκες covid-19, όχι σε συνθήκες νορμάλ. Κάποιοι δίνουν μάχες για να ζήσουν, πιέζεται το σύστημα υγείας» επανέλαβε τονίζοντας την ανάγκη για αποφυγή του συνωστισμού.

Όσον αφορά τα σχολεία και πιο συγκεκριμένα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, η κ. Παγώνη είπε πως με τον τρέχοντα αριθμό των κρουσμάτων είναι εφικτή, ενώ σε ενδεχόμενο που αυτά ξεπεράσουν τα 1.000 τότε πολύ δύσκολα θα ανοίξουν τα σχολεία. Παράλληλα η ίδια πρότεινε την διενέργεια τεστ σε καθητές και καθηγητές: «Αν γίνει τεστ σε μαθητές και καθηγητές περιορίζουμε τον αριθμό των κρουσμάτων. Γιατί οι ασυμπτωματικοί θα ελέγχονται και όταν μεταδίδονται θα έχουμε γρήγορη ιχνηλάτηση. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και η Γ’ Λυκείου» είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας, η ίδια πρόσθεσε στα παραπάνω:«Από τα σχολεία δεν περιμένουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Γιατί ελέγχεται η κατάσταση με τεστ σε μαθητές και καθηγητές» ενώ πρότεινε την διενέργεια τεστ σε μαθητές και καθηγητές Γυμνασίων, Λυκείων και στους δασκάλους των δημοτικών.

Πηγή: sdna.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport