Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Ζητά άνοιγμα όλου του αθλητισμού ο ΣΥΡΙΖΑ !

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 17:59 Γράφτηκε από τον

Το άνοιγμα του αθλητισμού σε όλο το φάσμα των αθλημάτων και των κατηγοριών ζητά με ανακοίνωση που δίνει στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας, όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, η εξασφάλιση δωρεάν μοριακών ή rapid test για τον έλεγχο των αθλουμένων και των προπονητών τους. Το ζήτημα αυτό άλλωστε είναι μείζον και αφορά όλα τα σωματεία και δη τα ερασιτεχνικά στην περίπτωση που αποφασιστεί η επιστροφή στη δράση.

Η ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Σε δήλωση προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με τις προτάσεις του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του κόμματος για την επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα.

Ο βουλευτής υπογράμμισε πως «ο αθλητισμός της χώρας πρέπει να ξαναρχίσει σε όλα τα αθλήματα και σε όλα τα επίπεδα, με την αυτονόητη αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τα τοπικά υγειονομικά δεδομένα».

«Από το Μάρτιο 2020 η αθλητική κοινότητα δέχεται βαρύτατο πλήγμα», είπε, συμπληρώνοντας ότι «Ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση. Τα αθλητικά σωματεία είναι σε μια συνεχιζόμενη αγωνία και σε τραγική κατάσταση».

«Οι αθλητές των εθνικών μας ομάδων γυμνάζονται σε αντίξοες συνθήκες ή καθόλου ενόψει διεθνών υποχρεώσεων», ενώ «χιλιάδες προπονητές-γυμναστές και προσωπικό είναι απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας βιοποριστικό πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Μωραΐτης.

«Η οικονομική δραστηριότητα στο χώρο του αθλητισμού έχει παγώσει με επιπτώσεις σε πολλές παράλληλες δραστηριότητες» και «οι επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία στο σύνολο των πολιτών, τους νέους ανθρώπους, μια ολόκληρη γενιά αθλητών και αθλητριών είναι τεράστιες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport