Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για τα μαγαζιά!

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 14:10 Γράφτηκε από τον
Καταστήματα. Καταστήματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μετακίνηση σε καταστήματα, κλειστά κομμωτήρια και μια σειρά από μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 18/1 και αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά.

Όπως αποκάλυψε πρώτο το Dikaiologitika News ανοίγει η αγορά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μετακίνηση στα μαγαζιά.

Στην απόφαση αυτή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο μετά το άνοιγμα της αγοράς με click away και click in shop φαίνεται πως έχει καταλήξει ήδη η επιτροπή λοιμοξιολόγων και το υπουργείο Ανάπτυξης προετοιμάζει ήδη τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής πάρθηκε για να μην υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού σε μεγάλες κεντρικές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ουσιαστικά λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση επιδιώκουν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας εκτός Δήμου να ανοίξει την αγορά αλλά να περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις για βόλτες σε βιτρίνες αγορών όπως αυτής της Ερμού.

Παράλληλα η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 και αυστηρό χρονικό όριο τριών ωρών που θα δικαιολογείται η μετακίνηση για τις αγορές μας.
Τι θα συμβεί στις περιπτώσεις που καταστήματα και πολίτες είναι στα σύνορα των Δήμων.

Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα έχει αντικειμενικές δυσκολίες για κατοίκους περιοχών που βρίσκονται στα σύνορα των δήμων, αλλά και σε καταστήματα που συνορεύουν με άλλους δήμους από αυτή της έδρας τους.

Το μέτρο εφόσον ληφθεί όπως θέλουν οι πληροφορίες του Dikaiologitika News θα παρθεί ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε συγκεκριμένες αγορές και ώστε να μην υπάρξει γενικευμένη αύξηση της κινητικότητας των πολιτών. Αυτός είναι και ο λόγος που μπλοκάρει και το άνοιγμα των κομμωτηρίων.

Στις περιπτώσεις, που δεν θα είναι λίγες, πολίτες κατοικούν στα σύνορα Δήμου και το κατάστημα είναι σε πολύ κοντινή απόσταση τότε η αυστηρότητα του μέτρου δεν θα εξαντλείται πάνω τους, σύμφωνα με οδηγίες που θα δοθούν στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ αλλά και των ελεγκτικών οργάνων για την τήρηση των μέτρων ενάντια της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Γιατί δεν ανοίγουν τα κομμωτήρια
Τα κομμωτήρια φαίνονται να ανοίγουν σε μελλοντικό χρόνο λόγω ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν εισηγούνται το άνοιγμα τους ταυτόχρονα με το άνοιγμα των καταστημάτων έστω και με την λειτουργία τους να πλαισιώνεται με αυστηρότατα μέτρα. Το άνοιγμα των κομμωτηρίων φαίνεται να μετατίθεται τουλάχιστον μετά τις 22 Ιανουαρίου.
 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Prismasport

Τελευταία άρθρα από τον/την Prismasport