Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Χαρδαλιάς: Η δεύτερη φάση της επιστροφής στην κανονικότητα από τη Δευτέρα 11/5

Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 19:40 Γράφτηκε από τον
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κυβέρνηση δια του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωσε τις δραστηριότητες των οικονομικών φορέων και των σχολείων που επανεκκινούν τη Δευτέρα 11 Μαΐου και τους κανόνες λειτουργίας τους. Η κανονικότητα εισέρχεται στη δεύτερη φάση της με τη «Γέφυρα Ασφαλείας» να ολοκληρώνεται σε επτά στάδια.

 Συνεπή τήρηση των κανόνων ζήτησε κατά την ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αναφερόμενος εκτενώς στην επαναλειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. «Από αύριο, με την εφαρμογή του δευτέρου σταδίου άρση των μέτρων, συνολικά 155.962 εργαζόμενοι επιστρέφουν στις δουλειές τους και επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, η δραστηριότητα των οποίων είχε ανασταλεί», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους κατακλύζουν πλατείες και άλλους ανοικτούς χώρους, λέγοντας ότι «κάποιοι επιχειρούν να αναγάγουν την υπόθεση του κορωνοϊού σε πολιτικό θέμα. Ο κορωνοϊός ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει. Κολλάει δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους και δεν μπορεί να τον σταματήσει η Αστυνομία.

Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πώς θα είναι τα πράγματα σε 10-15 ημέρες από τώρα. Μη μας ξεγελάνε τα σημερινά νούμερα. Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι, όμως, όπου βγούμε πρέπει να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής: Χέρια - Απόσταση – Μάσκα», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: ethnos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)