Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Χαρδαλιάς: «Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνω των 65 και για τα μεσάνυχτα»

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 20:10 Γράφτηκε από τον
Ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε για την κυκλοφορία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάνοντας λόγο για fake news.

Ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων, την πρώτη ημέρα της μερικής άρσης τους, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Σήμερα αφήσαμε πίσω μας 42 μέρες πρωτόγνωρης προσπάθειας. Η νέα φάση έχει νέες προκλήσεις. Η νέα διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά. Ο ιός είναι ακόμη εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο. Θα έχουμε και νέα κρούσματα και νέες απώλειες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. «Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε μέχρι τώρα», τόνισε ο ίδιος, δηλώνοντας «μπήκαμε σε νέο στάδιο, κάναμε το επόμενο βήμα, αλλά ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη».
«Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε για την κυκλοφορία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για «fake news». Σημείωσε ότι «υπάρχουν απλώς συστάσεις».

Έπειτα ανακοίνωσε πως από σήμερα το βράδυ παύουν να ισχύουν τα επιπλέον μέτρα στον δήμο Ερμιονίδας, σε χωριά της Ξάνθης, ενώ παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα στο Κρανίδι.

Επίσης, σημείωσε ότι από αύριο εξαιρούνται από τον κατάπλου σκαφών, τα μικρά σκάφη για ψάρεμα ή κολύμβηση, αλλά υπό προϋποθέσεις.
Για αυτές προϋποθέσεις αποσαφήνισε ότι: τα σκάφη δεν πρέπει να προσεγγίζουν κάποιο νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας λιμενικού απόπλου, της μη παραμονής κατά τη διάρκεια της νύχτας και της τήρησης της απόστασης των δυο μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά.

Απαγορεύεται επίσης η χρήση της πισίνας σε πολυκατοικίες.

Ο ίδιος χαιρέτησε τη λειτουργία των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ που θα συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση. Επίσης, ανέφερε ότι, συνολικά, 36.230 άτομα έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας και έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, ενώ από τους ελέγχους στα σύνορά μας βρέθηκαν 547 θετικά κρούσματα, τα οποία και τέθηκαν σε απομόνωση. Τέλος, ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συνεργασία τους.

Πηγή:  ethnos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)