Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Ξεκίνησε στην Ελλάδα η παραγωγή φαρμάκων με χλωροκίνη

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 17:50 Γράφτηκε από τον

Έφτασε στην Ελλάδα από την Ινδία ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης και ήδη έχει ξεκινήσει από βιομηχανική μονάδα η παραγωγή φαρμάκων.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει επικείμενες αυξημένες ανάγκες σε φάρμακα για κορονοϊό με βασική δραστική ουσία τη χλωροκίνη, το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε τη συνεργασία με μονάδα παραγωγής σκευασμάτων για την προμήθεια των Ελληνικών νοσοκομείων. Ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία καθώς το πρωί της Πέμπτης ήρθε στην Ελλάδα από την Ινδία, η εισαγόμενη από τον ΕΟΦ ποσότητα 5 τόνων χρωροκίνης.

Η χλωροκίνη είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη ελονοσία εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση της νόσου αυτής. Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται όντως και σε κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα. Όπως είχε επισημάνει ο κ. Τσιόδρας, υπάρχει επαρκής ποσότητα του φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά. Η θεραπεία δίνεται σε άτομα με εμφάνιση πιο σοβαρής μορφής της νόσου από κορονοϊό.

news247.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)