Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Άποψη: Ο καλός Σακόρ αλλάζει επίπεδο τον ΟΦΗ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 14:30 Γράφτηκε από τον

Ο Βαγιεμπά Σακόρ ήταν εξαιρετικός στο χθεσινό φιλικό με την Άντερλεχτ. Σκόραρε, πάσαρε, δημιούργησε, έτρεξε. Είναι γεγονός πως μία καλή παρουσία από την πλευρά του μπορεί να μεταβάλει θετικά το παιχνίδι του ΟΦΗ.

Του Δημήτρη Γιγουρτσή

Η θέση του χαφ είναι πάντα η πιο περίπλοκη στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή πρέπει να κάνουν λίγο από όλα. Να πιέζουν, να μαρκάρουν, να σκοράρουν, να δημιουργούν, να καθοδηγούν και 1002 άλλα.

Η αλήθεια είναι πως ο ΟΦΗ πόνεσε σε αυτή τη θέση την προηγούμενη χρονιά και ήταν από τους βασικούς λόγους που παραλίγο να τον υποβιβάσουν. Οι μόνες αξιόπιστες λύσεις που διέθετε ήταν ο Μεγιάδο (καθαρό εξάρι), ο Νάστος (επίσης) και οι μάλλον ανεπαρκείς για το επίπεδο του ΟΦΗ και της Super League, Παπαστεριανός και Κυριακίδης.

Πριν από επτά μήνες, τον περασμένο Γενάρη ήρθε στο Ηράκλειο ένας Νορβηγός χαφ με πολλές προσδοκίες και διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Ο Βαγεμπά Σακόρ κατέβαινε στην Κρήτη για να βοηθήσει τον ΟΦΗ στην δύσκολη προσπάθεια της παραμονής.

Τα πράγματα όμως δεν άλλαξαν και οι προσδοκίες δεν ευοδώθηκαν. Πιθανότατα ο Σακόρ να χρειαζόταν μία περίοδο προσαρμογής για να ανταπεξέλθει στο νέο του περιβάλλον. Εν τέλει η χρονιά σώθηκε με την... οπισθοχώρηση του Νέιρα δίπλα στο Μεγιάδο και την ποιότητα που έχει να ενώνει τις "γραμμές".

Πλέον το φορτίο αυτό οφείλει να επωμιστεί ο Σακόρ. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Νορβηγός είναι άλλος άνθρωπος σε αυτή την αρχή της προετοιμασίας και τα πρώτα φιλικά. Η απόδοση του είναι εμφανώς βελτιωμένη κάτι που ανεβάζει συνολικά την ομάδα.

Στο χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν μόνο το γκολ, αλλά και όλες οι κινήσεις τις οποίες έκανε. Συνέδεσε με πολύ ωραίο τρόπο την μεσαία με την επιθετική γραμμή με την ικανότητα του να παίξει ως 8αρι.

Αν συνεχίσει την ανοδική πορεία αναμφίβολα στον ΟΦΗ μπορούν να μιλάνε για μία... εσωτερική μεταγραφή! Γιατί αν ένας παίκτης με την δικιά του δεδομένη ποιότητα βάλει την σφραγίδα του στο παιχνίδι της ομάδας, αυτομάτως της αλλάζει επίπεδο σε μία νευραλγική θέση.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport