Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Η εκδίκηση της σωστής δομής του τοπικού ποδοσφαίρου

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 09:46 Γράφτηκε από τον

Του Στέλιου Κτιστάκη 

Σχεδόν 70 ομάδες δήλωσαν συμμέτοχη την περίοδο 2020-2021 για τον νομό Ηρακλείου στα τοπικά πρωταθλήματα χωρισμένες σε 6 ομίλους, ενώ υπήρξε χρονιά που ήταν και πάνω από 80.

Αναρωτιέμαι πως μπορούν να υπάρχουν 70 πρόεδροι σε έναν νομό 2640 χλμ2 και τι χρήματα δίνονται σε ενοικιάσεις γηπέδων για συμμετοχές, για ρουχισμό και πάει λέγοντας .

Ξαναγράφω 2640 χλμ2 !

Με λίγα λόγια για να αρχίσει να στρίβει και το μαχαίρι, φανταστείτε 70 παίκτες πόκερ σε ένα καφενείο και αναρωτηθείτε ποιος από αυτούς τους πρόεδρους θα βγει με περισσότερα λεφτά στο τέλος της βραδιάς σε σχέση με τον...καφετζή;

Μα γιατί γελάτε;

Ας αναφέρουμε μια δομή από ευρωπαϊκή χώρα που το ποδόσφαιρο πραγματικά παίζεται έντιμα και με σωστό προγραμματισμό, για την προστασία πρόεδρων, παικτών αλλά πάνω από όλα την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.

Ο νομός Ηρακλείου χωρίζεται με έναν οριζόντιο άξονα στο βόρειο τμήμα Α και στο νότιο τμήμα Β.

Κανένας παίκτης από το ένα τμήμα δεν μπορεί να παίξει ή να πάρει μεταγραφή στο άλλο τμήμα βάσει της πραγματικής του κατοικίας, ώστε με αυτό τον τρόπο να ενισχύεται η αξιοποίηση και η εξέλιξη των τοπικών ταλέντων.

Βασική προϋπόθεση σωστοί εκπαιδευτές για τους οποίους θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.

Το κάθε τμήμα Α και Β έχει το δικαίωμα μίας και μόνο ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία, η οποία θα στελεχώνεται από παίκτες του γεωγραφικού της πλάτους (τι σας λέω τώρα!), από τις ομάδες των τοπικών κατηγοριών.

Τοπικές κατηγορίες: 3 κατηγορίες Α-Β-Γ από 12 ομάδες δηλαδή 36 στο σύνολο και 22 παιχνίδια ετησίως για κάθε ομάδα.

Οι ομάδες-παίκτες χτίζονται στις προπονήσεις και όχι από τα επίσημα παιχνίδια άρα άπλετος χρόνος δουλειάς .

Φανταστείτε λοιπόν 36 πρόεδρους αντί 70, ενώ οι υπόλοιποι 34 θα μπορούν να ενσωματωθούν σε μια ομάδα, ώστε να βοηθήσουν στα ετήσια έξοδα και η χρόνια να βγαίνει πιο άνετα (αρχίζει να γκρινιάζει ο καφετζής, η δουλεία έπεσε στη μέση).

Λύση και στην εύρεση διαιτητών μιας και τα παιχνίδια μειωθήκαν άρα σωστή δουλειά στην εκπαίδευση και κρίση αυτών!

Βασική προϋπόθεση για συμμέτοχη στην Α΄ κατηγορία να έχεις ιδιόκτητο και όχι ενοικιαζόμενο γήπεδο, κάτι που σημαίνει «έχω και κόσμο πάμε Α΄ κατηγορία».

36 προπονητές με 36 βοηθούς ώστε να γίνεται σωστή δουλειά και να μην υπάρχει «γκρίνια ενεργείας στον τομέα, αρκεί φυσικά να είναι προπονητές και όχι να έχουν απλά ένα χαρτί!

Οι ομάδες θα έχουν ράστερ 25 παικτών άρα σύνολο 900 παιδιά θα πατήσουν στο χορτάρι και δεν θα ψάχνουμε με τηλέφωνο ποτέ μπορεί να έρθει ο ένας η πότε έχει όρεξη ο άλλος για να παίξει.

Από ότι βλέπετε ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, κάτι που είναι βασική προϋπόθεση, ώστε να υπάρχει πρόοδος, είτε θέλεις να είσαι πρόεδρος, είτε προπονητής, είτε ποδοσφαιριστής.

Δεν ξεχνάμε πως όλες οι ομάδες των 3 τοπικών κατηγοριών τροφοδοτούν με νέους παίκτες τη μία και μοναδική ομάδα που παίζει επαγγελματική κατηγορία στο τμήμα τους (Α-Β).

Αυτό σημαίνει τεράστια συμμετοχή γηγενών παικτών στα ρόστερ αυτών των 2 ομάδων, που αυτομάτως γίνεται το μεγάλο όνειρο πολλών παιδιών, μιας και δε θα επιτρέπεται να έρχονται μεταγραφές εκτός νομού .

Με αυτά τα δεδομένα εξασφαλίζεις και κόσμο στα παιχνίδια σου, που θα έρθει να καμαρώσει τον φίλο συγγενή η χωριανό τους!

Θα μου πείτε «και οι υπόλοιποι παίκτες τι θα γίνουν;»

Απλά κύριοι μπορείτε να ονομάσετε τις 36 αυτές ομάδες «αγωνιστικό τμήμα» και κάντε από εκεί και κάτω όσα μη αγωνιστικά τμήματα θέλετε και εάν ξεχωρίσει κάποιος νέος η παλιός παίκτης τον εντάσσετε στο αγωνιστικό!

Με την παραπάνω δομή ο «καφετζής» θα το σκεφτεί καλά την επομένη φορά που θα βάλει υποψηφιότητα .

Οι παράγοντες θα έχουν χρήμα στην τσέπη και ο ποδοσφαιριστής θα αναγκαστεί να κάνει προσπάθεια, ώστε να πάρει αυτό που του αξίζει!

Σας παρουσίασα έναν απλό σκελετό με τις λεπτομέρειες να είναι στο συρτάρι, χωρίς να αναφερθώ σε ακαδημίες ή οτιδήποτε άλλο μιας και δεν μπορεί κάποιος μέσα σε ένα άρθρο να αναλύσει την ακριβή και σωστή δομή εκδίκησης του ελληνικού ποδόσφαιρου στα τοπικά!

Φανταστείτε τώρα ο καφετζής εδώ στο Ηράκλειο να το πει στον «προμηθευτή» καφέ, να συμφωνήσει και να στέλνει το ίδιο «χαρμάνι καφέ»  και στα 53 καταστήματα που έχει στην Ελλάδα...

Καφετζή μια λεμονάδα σε παρακαλώ και τον λογαριασμό...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport