Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Μαραντόνα: Η τεράστια μορφή του ποδοσφαίρου δεν σβήνεται, όπως ένα γκράφιτι…

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 17:00 Γράφτηκε από τον
Το γκράφιτι με τον Μαραντόνα προκάλεσε αντιδράσεις στην Καλαμαριά. Το γκράφιτι με τον Μαραντόνα προκάλεσε αντιδράσεις στην Καλαμαριά.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν θεός της μπάλας, καθώς όλοι θυμούνται τα μαγικά που έκανε μέσα στο γήπεδο και κανείς μέχρι σήμερα κατά πολλούς δεν έχει καταφέρει να τον φτάσει, με μοναδική ίσως εξαίρεση τον Μέσι.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, την οποία οφείλουμε να πούμε στα παιδιά μας αν θελήσουν να έχουν ως πρότυπο τον Αργεντίνο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου. Χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τους λόγους που μπήκε στον σκοτεινό κοσμο των ναρκωτικών και ούτε είμαστε ψυχολόγοι να αναλύσουμε τα αίτια.

Στην Καλαμαριά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το γκράφιτι του Ηλία Στύλου με τον Μαραντόνα από τη διευθύντρια του σχολείου και τους γονείς και του ζήτησαν να το σβήσει. Θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έπαιρνε ναρκωτικά να είναι πρότυπο για τα παιδιά.

Μια ποδοσφαιρική μορφή όπως ο Μαραντόνα δεν γίνεται απλά να σβηστεί, όπως ένα γκράφιτι…Από τις καρδιές των φιλάθλων και από τη μνήμη τους δεν μπορεί κανείς να τον σβήσει... Γονείς και δάσκαλοι δεν μπορούμε να αποφύγουμε να συζητήσουμε για τον θεό της μπάλας, μπορούμε όμως να τονίσουμε στα παιδιά τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της πολύπλευρης προσωπικότητας που λατρεύτηκε από όλο τον κόσμο.

Στη δημοσιότητα έχουν βγει πολλά, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πόσα από αυτά είναι αλήθεια, εκτός βέβαια από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, εξάρτηση την οποία είχε παραδεχτεί και ο ίδιος. Το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή και που σπαταλάει τα χρήματα του δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και ούτε καν να το σχολιάζουμε. Όταν όμως πρόκειται για τον Ντιέγκο Μαραντόνα που με τις πράξεις του επηρεάζει και γίνεται παράδειγμα για πολλούς νέους είναι αδύνατον να το αποφύγουμε.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με τον τρόπο ζωής του και με τις πράξεις του έδωσε και πολιτικές προεκτάσεις στο ποδόσφαιρο. Ήταν φίλος του Φιντέλ Κάστρο και είχε τατουάζ στο μπράτσο του, τον Τσε Γκεβάρα. Ο επαναστάτης, ο υποστηρικτής των αδυνάτων, των φτωχών και των αδικημένων. Ο ίδιος έζησε πλουσιοπάροχη ζωή από δικά του βέβαια χρήματα που κέρδισε με το ταλέντο του και την μεγαλειώδη πορεία του ως ποδοσφαιριστής.

Ως παίκτης θα μπορούσαν να παιδιά να ονειρεύονται να γίνουν σαν αυτόν, όμως οφείλουμε να τους επισημάνουμε ότι ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν σε πολλούς τομείς της ζωής του. Φυσικά εννοούμε τη σκοτεινή πλευρά των ναρκωτικών και την αβλεψία να φέρνει στον κόσμο παιδιά χωρίς να δείχνει την απαιτούμενη ωριμότητα.

Να πούμε βέβαια στα παιδιά και για τη βοήθεια που προσέφερε σε όσους είχαν ανάγκη. Το φιλανθρωπικό του έργο δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό εκτός από λίγες περιπτώσεις. Ίσως να ήταν και επιθυμία του ίδιου να μην δίνεται δημοσιότητα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πρόσφερε μεγάλες στιγμές στον φίλαθλο κόσμο και σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να μείνουμε και να τον θυμόμαστε.

Τον τεράστιο ποδοσφαιριστή ως πρότυπο αλλά παράδειγμα προς αποφυγήν στη ζωή…

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport