Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Απροετοίμαστος και σοκαρισμένος ο κόσμος του ποδοσφαίρου με την πανδημία

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 20:41 Γράφτηκε από τον
Το δεύτερο λουκέτο προκάλεσε ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το αύριο. Το δεύτερο λουκέτο προκάλεσε ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το αύριο.

Σίγουρα ως χώρα είχαμε πολλά χρόνια να αντιμετωπίσουμε μια πανδημία, αφού η τελευταία φορά καταγράφεται το 1942 (ελονοσία).

Οι τρόποι αντιμετώπισης διαχρονικοί, φάρμακα, εμβόλια και καραντίνα. Ειδικά αν δεν υπάρχουν τα δύο πρώτα η κυβέρνηση επιβάλλει με μέτρα τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Μια τέτοια απειλή σίγουρα δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον αθλητισμό.

Την άνοιξη που είχαμε το πρώτο κύμα, όπως είναι και απόλυτα λογικό κανείς δεν θα μπορούσε να είναι προετοιμασμένος. Κατά συνέπεια τα πρωταθλήματα που ήταν σε εξέλιξη σταμάτησαν οριστικά και αναζητήθηκαν λύσεις.

Στη συνέχεια πέρασαν μήνες και επειδή δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο βρεθήκαμε πάλι στην αρχή. Αυτή τη φορά τα πρωταθλήματα σταμάτησαν πριν καλά, καλά ξεκινήσουν.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ήταν και είναι απροετοίμαστοι για μια τόσο δυσάρεστη κατάσταση και το δεύτερο σοκ διαδέχτηκε το πρώτο. Το δεύτερο λουκέτο προκάλεσε μεγαλύτερη ανασφάλεια και άγχος για το μέλλον.

Οι παράγοντες προσπαθούν να οργανωθούν εκ νέου, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο μετά τις συνφωνίες που έκαναν με παίκτες, προπονητές και χορηγούς (όσους κατάφεραν να βρουν εν μέσω πανδημίας). Όλοι είναι κάτι παραπάνω από προβληματισμένοι για το αβέβαιο αύριο και αν θα καταφέρουν θα βάλουν ξανά μπροστά τις μηχανές στα σωματεία τους.

Οι παίκτες αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις προπονήσεις όταν είχαν αρχίσει να βρίσκουν τα πατήματα τους και καλούνται με ατομική προπόνηση να μην χάσουν τη φόρμα τους και να επιστρέψουν εκεί που ξεκίνησαν. Πολύ δύσκολο και όσο αργεί η επανέναρξη απιατείται μεγάλη προσοχή γιατί παραμονεύουν οι τραυματισμοί μετά από τη μεγάλη αποχή.

Οι προπονητές και γενικά όλοι οι εμπλεκόμενοι έχασαν προσωρινά τις δουλειές τους.

Η ελπίδα και η αισιοδοξία δεν πρέπει να χαθούν, ωστόσο δεν μας περιμένει εύκολος χειμώνας όπως δείχνουν τα πράγματα.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ξανά από το Prismasport.gr δύσκολα θα έχουμε επανέναρξη στα τοπικά τον Δεκέμβριο και αν όλα πάνε καλά οι ομάδες θα επιστρέψουν στα γήπεδα τον νέο χρόνο. Υπάρχει μια αχτίδα φωτός μήπως επιτραπούν οι προπονήσεις σε γκρουπ, όπως ίσχυε σε προηγούμενα μέτρα. Όλα όμως είναι στον αέρα και αναμένονται νέες ανακοινώσεις.

Εμείς εδώ μάχιμοι προσπαθούμε να συνεχίσουμε να σας συντροφεύουμε με θέματα που θα μπορούσαν να σας κάνουν να ξεχαστείτε έστω και λίγο από τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας. 

Καλή δύναμη και υπομονή σε όλους.

 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport