Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Το μεγάλο στοίχημα των ομάδων των τοπικών πρωταθλημάτων εν μέσω πανδημίας

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 17:45 Γράφτηκε από τον
Εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται οι ομάδες του τοπικού. Εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται οι ομάδες του τοπικού.

Το τοπικό ποδόσφαιρο μπήκε για δεύτερη φορά στον «πάγο»...

Τον περασμένο Μάρτιο όπως είναι γνωστό είχαμε οριστική διακοπή, ενώ τώρα αποφασίστηκε αναστολή μέχρι νεοτέρας. Τα πρωταθλήματα της πανδημίας πέρασαν ήδη από σαράντα κύματα… Ο προγραμματισμός, οι συμφωνίες, η αδιάκοπη και πολλές φορές ανέφικτη αναζήτηση χορηγών είναι για άλλη μια φορά στον αέρα...

Την πρώτη φορά οι ομάδες κατάφεραν να ανασυνταχτούν και να δηλώσουν εκ νέου συμμετοχή στα νέα πρωταθλήματα. Μάλιστα είχαμε στη Γ΄ΕΠΣΗ και δύο νέες ομάδες, τη νεοσύστατη Α.Ε.Κρητών και την επανίδρυση του Κόρακα. Βέβαια κάποιες ομάδες λόγω και των ειδικών συνθηκών επέλεξαν άλλη κατηγορία να αγωνιστούν για να περιορίσουν τα έξοδα.

Στην ουσία όμως σχεδόν όλοι με τη δική τους οργάνωση και τους στόχους τους επέστρεψαν. Οι δύο ομάδες που δεν λαμβάνουν μέρος είναι το Μεταξοχώρι και το Αθλόπολις, δίνοντας βαρύτητα στις Ακαδημίες.

Αυτή τη φορά η αβεβαιότητα είναι σαφώς μεγαλύτερη και οδηγεί τα σωματεία στα όρια της απελπισίας. Κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Ούτε και η ίδια η κυβέρνηση και οι ειδικοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Αρχικά ανακοινώθηκε καραντίνα για τρεις εβδομάδες σε όλη τη χώρα, όλοι όμως τονίζουν ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα δοθεί παράταση.

Όπως καταλαβαίνουμε στη συνέχεια έρχονται και γιορτές, άρα αν είμαστε τυχεροί και η επιδημία τεθεί σε ύφεση ίσως κυλήσει ξανά η μπάλα στα γήπεδα στα μέσα του Ιανουαρίου. Αν τα τοπικά πρωταθλήματα ξεκινήσουν εκ νέου θα χρειαστεί και ένα διάστημα προπονήσεων, το οποίο πρέπει να προηγηθεί της σέντρας.

Θα καταφέρουν και αυτή την φορά οι ερασιτεχνικές ομάδες να επιστρέψουν από το σημείο που είχαν σταματήσει; Σε όλους τους τομείς, οργανωτικά, διοικητικά και αγωνιστικά;

Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα…

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport