Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Οι ανέφικτες ίσως προϋποθέσεις για να γίνει επανεκκίνηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 12:41 Γράφτηκε από την
Οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων βρίσκονται πλέον σε αγωνιστική απραξία και σε αναμονή. Οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων βρίσκονται πλέον σε αγωνιστική απραξία και σε αναμονή.

Οι οδηγίες και οι εντολές ρητές και κατηγορηματικές. Μόνο τα πρωταθλήματα που έχουν τη δυνατότητα για μοριακά τεστ και να τηρούν ευλαβικά τα πρωτόκολλα θα συνεχιστούν.

Όπως καταλαβαίνουμε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το μέλλον πλέον κρίνεται αβέβαιο λόγω των ειδικών συνθηκών με την πανδημία.

Ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις χθεσινές δηλώσεις του έστειλε μήνυμα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις. Οι προϋποθέσεις ωστόσο που απαιτούνται για να παίξουν μπάλα οι ερασιτέχνες μοιάζουν ίσως ανέφικτες.

Και οι λόγοι;

Ποια Ένωση έχει τη δυνατότητα να συγκροτήσει Υγειονομική Επιτροπή, η οποία θα ελέγχει την πορεία της επιδημίας στα τοπικά πρωταθλήματα και στις Ακαδημίες;

Ποια ομάδα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει μοριακά τεστ πριν τους αγώνες μια φορά κάθε εβδομάδα ή και δύο όταν γίνονται και αγώνες κυπέλλου;

Το κόστος είναι μεγάλο έως και 1000 ευρώ και καμία ερασιτεχνική ομάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Θα ανταποκριθεί η πολιτεία για να καλύψει το υπέρογκο αυτό έξοδο, όπως θα ζητήσει η ΕΠΣΗ σε συνεργασία με άλλες Ενώσεις; (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Prismasport.gr). Πολύ δύσκολα αλλά ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας.

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα, ναι αυτά μπορούν να τηρηθούν έστω και με δυσκολία αν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση, διαχείριση και οργάνωση σε κάθε σωματείο. Μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, καθαριότητα, απολύμανση και ότι άλλο προβλέπεται. Και αφού υπάρχει απαγόρευση να μην επιτρέπουν φιλάθλους στους αγώνες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport