Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Αναδρομή: Οι μπελάδες με τους γιατρούς και η δικαίωση της Μινωικής

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 12:41 Γράφτηκε από την
Ο Μάριος Βισκαδούρος ήταν ο διαιτητής στον αγώνα Μινωική-ΑΟΤ την περίοδο 2013-2014. Ο Μάριος Βισκαδούρος ήταν ο διαιτητής στον αγώνα Μινωική-ΑΟΤ την περίοδο 2013-2014.

Ο κανονισμός, ο οποίος σωστά υπάρχει με την υποχρεωτική παρουσία του γιατρού στους αγώνες έχει βάλει σε μπελάδες κατά καιρούς πολλές ομάδες. Η αργοπορία, ή η μη προσέλευση του γιατρού στο γήπεδο έχει επιφέρει στο παρελθόν πιο βαριές ποινές στους συλλόγους.

Όλα τα σωματεία τηρούν τον κανονισμό και φυσικά δεν υπάρχει καμία ομάδα που να διαφωνεί ότι η παρουσία του γιατρού είναι απαραίτητη. Ωστόσο συμβαίνουν και απρόβλεπτες καταστάσεις, για τις οποίες τις περισσότερες φορές δεν ευθύνονται οι σύλλογοι. Είναι όμως αυτοί που τιμωρούνται.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα η μη διεξαγωγή του αγώνα Γαρίπα-Δόξας Ηρ. λόγω της καθυστέρησης της άφιξης της γιατρού. Όπως υποστήριξε η ίδια αναγκάστηκε να σταματήσει ενώ ήταν καθοδόν για το γήπεδο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε προπορευόμενο οδηγό δικύκλου που ανετράπη. Οι διοικούντες της Γαρίπας προσπαθούν να συλλέξουν όλα τα στοιχεία και να τα καταθέσουν στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΗ.

Τα πράγματα όμως δεν θα είναι τόσο εύκολα, καθώς σύμφωνα με την προϊστορία των δεδικασμένων από την αρμόδια επιτροπή, θεωρείται αποκλειστικά υπεύθυνη η γηπεδούχος ομάδα για την παρουσία γιατρού ανεξάρτητα από αστάθμητους παράγοντες.

Ο κανονισμός παλαιότερα ήταν πιο αυστηρός, καθώς προέβλεπε και αφαίρεση βαθμών, εκτός από την κατοχύρωση του αγώνα στην αντίπαλη ομάδα και το σχετικό πρόστιμο. Στον τωρινό κανονισμό έχει αφαιρεθεί η αφαίρεση βαθμών, ωστόσο το πρόστιμο είναι τσουχτερό (300 ευρώ).

Στο παρελθόν η Μινωική είχε καταφέρει να πετύχει την επανάληψη του αγώνα με τον ΑΟΤ, όταν προσέφυγε στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Σήμερα το Prismasport.gr θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν και κάνοντας μια αναδρομή στην περίοδο 2013-2014 θα σας θυμίσει την περίπτωση του αγώνα Μινωική-ΑΟΤ.

Έτυχε να παρευρεθώ η ίδια στον αγώνα, ο οποίος είχε ξεκινήσει τότε από τον Μάριο Βισκαδούρο. Ο διαιτητής αφού σφύριξε την έναρξη αναγκάστηκε να διακόψει το ματς στο 8΄όταν μετά τον τραυματισμό του παίκτη του ΑΟΤ, Κουρουθιανάκη διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο. Στη συνέχεια έκλεισε το Φ.Α εις βάρος της Μινωικής. Ο γιατρός κατέφθασε στο γήπεδο στις 3.25 υποστηρίζοντας ότι είχε τροχαίο ατύχημα.

Σήμερα οι οδηγίες είναι ρητές ότι σε περίπτωση που δεν έχει προσέλθει ο γιατρός σε εύλογο χρονικό διάστημα οι διαιτητές να μην ξεκινούν τους αγώνες.

Οι διοικούντες της Μινωικής έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να αποδείξουν ότι πράγματι ο γιατρός είχε πέσει θύμα τροχαίου. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΗ αποφάσισε την τιμωρία της Μινωικής. Κατοχύρωσε τον αγώνα στον ΑΟΤ με 0-3 α.α και της αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί από το τρέχον τότε πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο!

Ο πρόεδρος, Γιώργος Παναγιωτάκης ως ένδειξη διαμαρτυρίας υπέβαλλε την παραίτηση του διαμαρτυρόμενος για την απόφαση. Παρέμεινε ωστόσο ως το τέλος της χρονιάς όπως είχε υποσχεθεί. Το Δ.Σ της Μινωικής είχε παραθέσει συνέντευξη τύπου και είχε διαμαρτυρηθεί έντονα, καθώς δεν έγιναν δεκτά τα δημόσια έγγραφα που είχε προσκομίσει η ομάδα από την τροχαία για το ατύχημα του γιατρού και από το ΠΑΓΝΗ για την πενθήμερη νοσηλεία του.

Οι διοικούντες προσέφυγαν στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία τους δικαίωσε!

Η απόφαση ανακοινώθηκε στις 19/12-2013 και ουσιαστικά εξαφάνισε την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣΗ. Παράλληλα όρισε την επανάληψη του αγώνα!

Αναλυτικά η σχετική απόφαση:

«Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία του σωματείου ΠΑΣ ΜΙΝΩΪΚΗ κατά της από 14-11-2013 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και του σωματείου ΑΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται την από 12-11-2013 ένσταση του σωματείου ΠΑΣ ΜΙΝΩΪΚΗ. Ορίζει την επανάληψη του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ ΜΙΝΩΪΚΗ και ΑΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ, που δεν τελέστηκε στις 9-11-2013, εντός 15 ημερών από την έκδοση της παρούσας απόφασης σε ημερομηνία που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή της διοργανώτριας».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport