Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Άποψη: Πρέπει να βελτιώσει τις αμυντικές του παθογένειες ο ΟΦΗ

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 17:08 Γράφτηκε από τον

Ο ΟΦΗ σε ακόμη ένα ματς φέτος όπου προηγήθηκε δεν κατάφερε να πάρει στο τέλος τη νίκη και σύμπτωση επαναλαμβανώμενη παύει πλέον να είναι σύμπτωση. 

Ναι η εικόνα του ΟΦΗ τουλάχστον για 60 λεπτά στην Τούμπα ήταν αρκετά καλή κόντρα βέβαια σε ένα πολύ μέτριο ΠΑΟΚ αλλά οι παθογένειες που έχει παρουσιάσει η ομάδα του ΟΦΗ καθ΄όλη την διάρκεια της σεζόν παρουσιάστηκαν και στο Σαββατιάτικο ματς. 

Ο ΟΦΗ το έχω ξαναγράψει αν θέλει αυτό το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζει να συνδυάζεται και με τα ανάλογα αποτελέσματα θα πρέπει πρώτων να γίνει πιο σκληρή ομάδα, και δεύτερον να περιορίσει αν όχι να εξαλείψει τα ατομικά λάθη. 

Είναι εμφανές πλέον ότι ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει σοβαρό αμυντικό πρόβλημα καθώς μπορεί να βρίσκεται στα πλέϊ οφ αλλά έχει δεχθεί συνολικά 43 γκολ δύο λιγότερα δηλαδή από τον ουραγό Πανιώνιο και το Βόλο που διαθέτουν μέχρι στιγμής τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με την κρητική ομάδα να έρχεται δεύτερη σε αυτή την κατηγορία. 

Αν δεν βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία ο ΟΦΗ λοιπόν τη νέα αγωνιστική περίοδο τότε και στην επόμενη σεζόν θα υπάρξουν αρκετά ματς όπου θα έχει μια πολύ καλή αποτελεσματικότητα στην επίθεση αλλά θα χάνει πολλά ματς λόγω των λαθών του στην άμυνα. 

Μια άμυνα που προσωπικά πιστεύω ότι η κακή της αποτελεσματικότητα είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων. Τόσο της ποιότητας κάποιων ποδοσφαιριστών (χρειάζεται δεδομένα 2-3 έμπειρους παίκτες στην τετράδα της άμυνας τη νέα χρονιά) όσο και του γεγονότος ότι ο ΟΦΗ δούλεψε όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος πέρυσι το καλοκαίρι στην Ολλανδία εξ΄όλοκλήρου στη σωστή επιθετική λειτουργία παραμελόντας την αμυντική τακτική του. 

Αυτό δεν το λέω εγώ το έχει πει και ο ίδιος ο Γ. Σίμος ο οποίος έχει τονίσει αρκετές φορές ότι η ομάδα δουλεύει πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο το οποίο όμως για να μπορέσει να στηριχτεί στην πορεία των ετών ο ΟΦΗ θα πρέπει να μάθει να αμύνεται και σωστά και να αποκτήσει μια συνολικά καλή εικόνα στο παιχνίδι του, που θα του δώσει και την ανάλογη αυτοπεποίθηση. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport