Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Ώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι ομάδες για την αναγέννηση του κρητικού μπάσκετ

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 12:16 Γράφτηκε από τον

Μια νέα εποχή αναμένεται να ζήσει το κρητικό μπάσκετ το οποίο μετά από αρκετά χρόνια δεν θα έχει ομάδα στην Α1 κατηγορία , καθώς όλα δείχνουν ότι το ιστορικό Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κ. Ζομπανάκη από την ηγεσία της ομάδας οδεύει ολοταχώς προς τη Β΄Εθνική. 

Στο Ρέθυμνο ουσιαστικά έγινε το λάθος ότι η ομάδα αυτή στηρίχτηκε για να κάνει το παραπάνω βήμα απλά και μόνο σε έναν άνθρωπο τον Κ. Ζομπανάκη που από την μεριά του προσπάθησε τα μέγιστα για την ανάπτυξη τόσο της ομάδας όσο και του αθλήματος αλλά όταν κατάλαβε και ο ίδιος ότι πλέον είχε πιάσει ταβάνι αποφάσισε να αποχωρίσει από το Ρέθυμνο. 

Σε ένα γήπεδο που δεν είναι σίγουρα για Α1 που κούρασε ίσως και τους ίδιους τους Ρεθυμνιώτες ο Κ. Ζομπανάκης προσπάθησε να δώσει ένα Παγκρήτιο χαρακτήρα με την μετονομασία της ομάδας σε Ρέθυμνο Cretan Kings όμως η προσπάθεια αυτή δεν απέδωσε τα μέγιστα. Όταν ένα μικρό γήπεδο 1.200 ατόμων δεν γεμίζει πλέον σε ματς της Α1 τότε δεν έχει και ουσία να ασχοληθείς ίσως άλλος με την ομάδα. 

Ο Ζομπανάκης δεν ξέρω αν έβαλε τα χρήματα που έβαλε ο Μ. Παπακαλιάτης πριν μερικά χρόνια πίσω χτίζοντας την δυναστεία του Ηράκλειο Ο.Α.Α. τότε αλλά σίγουρα έβαλε αρκετή δουλειά, χρήμα και μεράκι για να χτίσει κάτι πολύ καλό και να κάνει μπασκετούπολη όλης της Κρήτης το Ρέθυμνο. 

Πλέον το κρητικό μπάσκετ μετά την διαφαινόμενη πτώση του Ρεθύμνου στη Β΄Εθνική μπαίνει σε μια νέα τροχιά και ίσως είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει μια συσπείρωση δυνάμεων , επιχειρηματιών του νησιού προκειμένου να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα η οποία με σταθερά βήματα θα φτάσει να παίξει και να καθιερωθεί σε επίπεδο Α1. 

Άλλωστε εδώ και μερικά χρόνια διαθέτουμε ένα μπασκετικό στολίδι τα Δύο Αοράκια που αποτελεί ένα από τα πιο μοντέρνα κλειστά στην Ελλάδα και είναι κρίμα να μην μπορεί ένα ολόκληρο νησί με τέτοιο κλειστό να μην διαθέτει μια ομάδα στην Α1. 

Με κορωνίδα λοιπόν το Κλειστό στα Δύο Αοράκια νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στο κρητικό μπάσκετ αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα βάλουν τις σωστές βάσεις για την δημιουργία μιας ομάδας που θα τραβήξει πάνω της τα βλέμματα όλων όσων αγαπούν το μπάσκετ στο νησί. 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)