Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Άποψη: Οι πρωταγωνιστές δεν μπορεί να είναι κομπάρσοι στην όποια επανέναρξη

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 13:00 Γράφτηκε από τον

Λίγες ημέρες πριν αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων προφύλαξης κατά του κορωνοϊού και αρχίσουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε σε μια κανονικότητα και στο ποδόσφαιρο οι Ομοσπονδίες της εκάστοτε χώρας σε συνεργασία με τους αρμόδιους Υπουργούς καλούνται να πάρουν τη μεγάλη απόφαση για το αν θα επιστρέψουν και με ποιον τρόπο στην αγωνιστική δράση. 

Μια αγωνιστική δράση η οποία όπως και να έχει θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Δράση σε άδεια γήπεδα απλά και μόνο για να ολοκληρωθούν κάποιες βαθμολογίες , και παράλληλα να μην χαθούν σημαντικά χρήματα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια στη Super League 1 κυρίως που αποτελεούν και την κύρια πηγή εσόδων των περισσοτέρων ομάδων. 

Πολλοί λένε ότι μια επανέναρξη των πρωταθλημάτων έστω και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες θα κάνει και αρκετό κόσμο να ξεχαστεί από τον βομβαρδισμό ειδήσεων για τον κορωνοϊό που δέχεται από τις τηλεοράσεις, και τα ενημερωτικά σαϊτ. 

Ίσως και να μην έχουν άδικό όμως η όποια απόφαση παρθεί στη χώρα μας για επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στη Super League 1 και γενικότερα στα πρωταθλήματα που έχουν τηλεοπτική κάλυψη (Super League 2, Football League) θα πρέπει να γίνει με τους απόλυτους πρωταγωνιστές του αθλήματος να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. 

Και απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων και οι ποδοσφαιριστές. Τα συνδυκαλιστικά όργανα τόσο των προπονητών όσο και των ποδοσφαιριστών θα πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξετάσουν σοβαρά το πως και το αν μπορούν να επανέλθουν στην αγωνιστική δράση μετά από μια μακρόχρονη καραντίνα. 

Πως για παράδειγμα ένας προπονητής θα μπορέσει πέρα από τις κλασικές ασκήσει εγκύμνασης - προθέρμανσης να περάσει και σε κάποια τακτικά κομμάτια που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Και για να το κάνω πιο απλό. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει σε κανένα προπονητή η παίκτη ότι μπορεί να κάνει το αυτονόητο να χωρίσει τους παίκτες του δηλαδή σε δύο ενδεκάδες και να δοκιμάσει κάποια πράγματα σε ένα εσωτερικό δίτερμα. 

Η σωματική επαφή είναι το πιο συχνό στοιχείο που μπορούμε να εστιάσουμε σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Δεν μπορείς να μαρκάρεις π.χ με τα μάτια και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις λόγω κορωνοϊού. Αυτό δεν θα είναι απλά ποδόσφαιρο αλλά μια ποδοσφαιρική οφθαλμαπάτη απλά και μόνο για να ολοκληρωθούν όπως όπως τα πρωταθλήματα. 

Άπαντες λοιπόν θα πρέπει να σκύψουν πάνω στην ουσία του ίδιου του προβλήματος που είναι πρώτα και πάνω απ΄όλα η υγεία των προπονητών και των παικτών. Αυτοί θα πρέπει να κληθούν να αποφασίσουν για το τι ποδόσφαιρο πρέπει η μπορεί να παιχτεί εν μέσω μιας πανδημίας που έχει χτυπήσει όλο τον πλανήτη. 

Μπάλα με μάσκες, μαντηλάκια και αντισηπτικά είναι ανούσιο για εμένα να παιχθεί. Το ποδόσφαιρο όπως έλεγαν και οι παλιοί είναι ανδρικό άθλημα και προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να επιστρέψει όχι μόνο στους δέκτες μας αλλά και στις καρδιές όλων των φιλάθλων έτσι όπως το ξέρουμε και το αγαπήσαμε. 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport