Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Άποψη: H απουσία του Μεγιάδο και η έλλειψη βάθους στον πάγκο του ΟΦΗ

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 10:30 Γράφτηκε από τον

Η ήττα από τη Λάρισα που ήταν για πρώτη φορά φέτος η δεύτερη συνεχόμενη στη σεζόν ανέδειξε πολλές από τις αγωνιστικές αδυναμίες του ΟΦΗ που κρύβονταν μέχρι τώρα πολύ καλά πίσω από τα εξαιρετικά αποτελέσματα, και τον επιθετικό οίστρο της κρητικής ομάδας. 

Καλό το επιθετικό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο αλλά για να είσαι και να λέγεσαι καλή ομάδα πρέπει να μάθεις μέσα από την σωστή επιθετική σου λειτουργία να διαφυλάττεις και τα νώτα σου και να έχεις μια ανάλογη παρουσία και στην αμυντική σου τακτική. 

Και λέω αμυντική τακτική καθώς το γεγονός ότι ο ΟΦΗ πελαγοδρομεί αμυντικά δεν είναι αποκλειστικά θέμα ποιότητας παικτών αλλά και συνολικής συμπεριφοράς της ομάδας από την επίθεση στην άμυνα. Ο μόνος που μέχρι τώρα συνδύαζε με απόλυτο τρόπο και τα δύο ήταν ο Μιγκέλ Μεγιάδο αλλά πλέον ο ΟΦΗ θα πρέπει να πορευτεί για τον επόμενο τουλάχιστον 1,5 μήνα χωρίς την ραχοκοκαλιά της ομάδας του. 

Η απουσία του Μεγιάδο και η έλλειψη άξιου αντικαταστάτη του αναδεικνύει σιγά σιγά και ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει στο φετινό ΟΦΗ. Το γεγονός ότι η κρητική ομάδα δεν έχει το απαραίτητο ποιοτικό βάθος για να ανταπεξέλθει στις πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις της σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ώστε και οι λεγόμενοι βασικοί να πάρουν τις ανάσες τους , αλλά την ίδια ώρα ο προπονητής του ΟΦΗ να αισθάνεται ένα αίσθημα ασφάλειας όταν αυτοί απουσιάζουν και να μην κοιτάζει στην άκρη του πάγκου μη βρίσκοντας τους απαραίτητους αντικαταστάτες τους. 

Όσοι παίκτες του ΟΦΗ έχουν κληθεί μέχρι στιγμής από τον πάγκο για να αλλάξουν τη ροή του αγώνα είτε να καλύψουν από την αρχή ενός παιχνιδιού τα κενά κάποιων βασικών παικτών στη μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν κινηθεί κάτω του μετριού και αυτό καταδεικνύει ότι ο ΟΦΗ θα πρέπει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να κάνει το δεύτερο μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ του μετά από αυτό του περσινού καλοκαιριού. 

Τρεις- τέσσερις ποιοτικές προσθήκες τον Ιανουάριο θα προσθέσουν μια μεγαλύτερη ασφάλεια στην κρητική ομάδα έτσι ώστε αυτή η πολύ καλή πορεία που έχει κάνει μέχρι στιγμής στον πρώτο γύρο να μην πάει στράφι στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και από τα όνειρα για είσοδο στην εξάδα να δει τον εφιάλτη των πλέϊ άουτ να πλανάται πάνω από το Γεντί Κουλέ για ακόμη μια χρονιά. 

Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι ο ΟΦΗ θα πρέπει να βρει και μια σωστή αμυντική τακτική στο παιχνίδι του ανεξαρτήτου αντιπάλου χωρίς ταυτόχρονα να απωλέσει κάτι από την εξαιρετική επιθετική του λειτουργία. Άλλωστε οι αριθμοί λένε την αλήθεια και στη μια και στην άλλη περίπτωση. 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport