Οικογένεια Γιακουμάκη: Τρεις γενιές στον χώρο του ποδοσφαίρου

14 Μαρ 2019

Γεννήθηκαν με ποδοσφαιρικό dna στο αίμα τους! ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η λαϊκή ρήση «το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά» ταιριάζει απόλυτα στην οικογένεια Γιακουμάκη, με καταγωγή από τα Πεζά Ηρακλείου, η οποία για τρεις γενιές «κουβαλάει» μεγάλη ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου!

Τα περισσότερα μέλη της και δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά επτά μέχρι σήμερα(!) γεννήθηκαν με το μικρόβιο του ποδοσφαίρου και με το ποδοσφαιρικό dna στο αίμα τους!

Θα πάμε πολύ πίσω για να ξεκινήσουμε την ιστορία μας και να σας παρουσιάσουμε το παράδειγμα προς μίμηση, το φαινόμενο της οικογένειας Γιακουμάκη!

Την αρχή έκανε ο παππούς σήμερα, Γιώργος Γιακουμάκης, και τον ακολούθησαν τα παιδιά του, ο Μανόλης, ο Δημήτρης και ο Νίκος.

Η παράδοση συνεχίστηκε και στα εγγόνια του! Και οι δύο γιοι του Μανόλη Γιακουμάκη, ο Γιώργος (ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ πλέον) και ο Γιάννης (παίκτης στην Κ15 του ΟΦΗ) ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο, όπως επίσης και οι γιοι του Δημήτρη και του Νίκου, ο Μανόλης και ο Γιώργος αντίστοιχα.

Ο «πατριάρχης» της οικογένειας Γιώργος Γιακουμάκης!

21464

Ο παππούς Γιώργος Γιακουμάκης με την ομάδα του Κόροιβου τη δεκαετία του '60 σε παρέλαση στο γήπεδο του Ηροδότου.

Ο άνθρωπος που λάτρεψε και υπηρέτησε πρώτος τον βασιλιά των σπορ δεν ήταν άλλος από τον 89 ετών σήμερα, τον “πατριάρχη”, όπως τον αποκαλούν τα παιδιά και τα εγγόνια του, της οικογένειας, τον Γιώργο Γιακουμάκη!

Διέπρεψε τις δεκαετίες 1950 και 1960 με τη φανέλα του Κόροιβου σε μια εποχή που υπήρχαν λίγες ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα.

Σε ηλικία 40 ετών σταμάτησε το ποδόσφαιρο και αφοσιώθηκε στους γιους του με τους τρεις εκ των τεσσάρων να γίνονται ποδοσφαιριστές.

Ο Μανόλης, ο Νίκος και ο Δημήτρης, ενώ ο Γιάννης μπορεί να μην έπαιξε ποδόσφαιρο, αλλά φροντίζει πάντα να είναι ενημερωμένος για τα αγαπημένο τους άθλημα και όλοι στην οικογένεια τον αποκαλούν «Σωτηρακόπουλο»!

Ο κ. Γιακουμάκης μίλησε στην «Πατρίδα», τονίζοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος, που τα παιδιά του και τα εγγόνια του ακολούθησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα είπε: «Είμαι χαρούμενος που τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου ακολούθησαν και συνεχίζουν να ακολουθούν το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Μας γεμίζει χαρά και περνάμε ευχάριστα στα Σαββατοκύριακά μας. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τον Γιώργο μας που μας πέρασε όλους και έχει φτάσει να αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο».

 21466

Ο Μανόλης Γιακουμάκης ως παλαίμαχος του ΠΟΑ.

Ο Μανόλης Γιακουμάκης συνέχισε την παράδοση με επιτυχία!

Ο Μανόλης Γιακουμάκης ξεχώρισε περισσότερο από τα αδέρφια του. Αγωνίστηκε στη θέση του επιθετικού και ξεκίνησε από τον Κόροιβο. Πραγματοποίησε αξιόλογη πορεία στη συνέχεια στον Ερ. ΟΦΗ, στον Εργοτέλη, στον Εθνικό, στο Ασήμι, στον ΠΟΑ, ενώ έκλεισε την καριέρα του στον Ραύκο και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 37 ετών.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική για 15 περίπου χρόνια και σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τον μικρό του γιο, τον Γιάννη, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του. Ο Μανόλης Γιακουμάκης τονίζει στην «Πατρίδα» ότι το ποδόσφαιρο για την οικογένειά του είναι λατρεία: «Για την οικογένεια μας το ποδόσφαιρο είναι λατρεία.

Από τον “πατριάρχη” της οικογένειάς μας, τον πατέρα μας, πήραμε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου. Τα παιδιά μας ασχολήθηκαν με σκοπό να χαρούμε το άθλημα, να μας διασκεδάζει και να πάρουμε πολλά θετικά στοιχεία στη ζωή μας.

Είμαστε περήφανοι για τον Γιώργο, που παίζει σε υψηλό επίπεδο, όπως και για όλα τα μέλη της οικογένειας μας» υπογράμμισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

21469

Ο Μανόλης Γιακουμάκης την εποχή που έπαιζε στον ΠΟΑ.

 

Ο Νίκος και ο Δημήτρης Γιακουμάκης και οι γιοι τους

Τα αδέρφια του Μανόλη Γιακουμάκη, ο Νίκος και ο Δημήτρης, πραγματοποίησαν και αυτοί τη δική τους θετική πορεία στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ σήμερα δεν αγωνίζονται πλέον. Ο πρώτος ήταν αμυντικός και έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Εθνικού, ενώ ο δεύτερος ήταν επιθετικός και έπαιξε στον Κόροιβο και στον Αστέρα Μυρτιάς.

Τα παιδιά τους Γιώργος Γιακουμάκης (γιος του Νίκου) και Μανόλης Γιακουμάκης (γιος του Δημήτρη) ασχολήθηκαν επίσης με το ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος, γηγενής παίκτης στις Ακαδημίες του ΠΟΑ, αγωνίστηκε και στην μεγάλη ομάδα ως αμυντικός, αλλά αποφάσισε στα 22 του χρόνια να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αιτία το νέο του επαγγελματικό ξεκίνημα. Όπως μας είπε, όλη η οικογένεια είχε σκοπό να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, ενώ δήλωσε υπερήφανος για τον ξάδερφό του, Γιώργο, οποίος πρόσφατα μεταγράφηκε στον ΟΦΗ από την ΑΕΚ:

«Από πολύ μικροί είχαμε το ποδοσφαιρικό μικρόβιο, λόγω της παράδοσης που υπήρχε στην οικογένειά μας. Μεγαλώσαμε με σκοπό κάποια στιγμή να αγωνιστούμε σε υψηλό επίπεδο. Ευτυχώς ο Γιώργος κατάφερε να παίξει και είμαστε περήφανοι όλοι στην οικογένεια. Ο ΠΟΑ ήταν εκεί να μας δώσει τις βάσεις, όπως έχει κάνει μέσα στα χρόνια με πολλά ταλέντα» τόνισε στην «Πατρίδα».

Ο Μανόλης Γιακουμάκης (γιος του Δημήτρη) ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Αθλόπολις, στη συνέχεια πήγε στον ΠΟΑ, στον Κόροιβο και στον Ρωμανό και αγωνίστηκε στη θέση του δεξιού εξτρέμ.

 21468

Ο Γιώργος Γιακουμάκης, ανιψιός του Μανόλη και πρώτος ξάδερφος του Γιώργου.

Σε υψηλό επίπεδο ο Γιώργος Γιακουμάκης

Ο γιος του Μανόλη Γιακουμάκη, ο Γιώργος, ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του ΠΟΑ, όπου παρέμεινε για 13 χρόνια.

Οι άνθρωποι της ομάδας είδαν από νωρίς το ταλέντο του νεαρού επιθετικού, ο οποίος δεν άργησε να κάνει το παραπάνω βήμα.

Πρώτος σταθμός ο Πλατανιάς σε επίπεδο Σούπερ Λίγκα και στη συνέχεια δανεικός για 6 μήνες στην Επισκοπή.

Η μεγάλη μεταγραφή έγινε πριν δύο χρόνια στην ΑΕΚ και πριν από λίγο διάστημα ήρθε δανεικός στον ΟΦΗ.

 

Ο “βενιαμίν” Γιάννης Γιακουμάκης στα χνάρια του μπαμπά και του αδερφού!

 21467

Ο Γιάννης Γιακουμάκης σε αγώνα Κ15 του ΟΦΗ. 


Η παράδοση δεν σταματάει εδώ! Ο 14χρονος γιος του Μανόλη Γιακουμάκη, ο Γιάννης, τη συνεχίζει και όπως όλα δείχνουν αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για το λαμπρό του μέλλον στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού, όπως ο μπαμπάς και ο αδερφός του, Γιώργος στην Κ15 του ΟΦΗ και μάλιστα σκόραρε στο παιχνίδι με την Κ15 της ΑΕΚ, πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ στην ευρεία νίκη των μικρών της κρητικής ομάδας με 5-0.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, εμφανίζεται αρκετά ώριμος και δηλώνει ότι έχει ως πρότυπο τον αδερφό του, τον οποίο θαυμάζει και θέλει να τον φτάσει. Τα λόγια του νεαρού Γιάννη: «Πριν γεννηθώ απέκτησα μια πολύ σημαντική κληρονομιά, αυτή του ποδοσφαιριστή.

Κληρονομιά από τον παππού και τον πατέρα μου. Δουλεύω καθημερινά στην προπόνηση, γιατί θέλω πολύ να τους μοιάσω και να τους ξεπεράσω.

Πρότυπό μου όμως είναι ο αδερφός μου, ο Γιώργος, τον οποίο θαυμάζω και θα ήθελα κάποια μέρα να τον φτάσω. Αυτή τη στιγμή είμαι μέλος της Κ15 του ΟΦΗ και δουλεύω σκληρά για να φτάσω στην πρώτη ομάδα».

Οικογένειες με παράδοση στο ποδόσφαιρο

Στο Ηράκλειο δεν υπάρχει μόνο η οικογένεια Γιακουμάκη, η οποία έχει παράδοση στο ποδόσφαιρο. Οι οικογένειες Ανωγειαννάκη και Σηφάκη έχουν γράψει και αυτοί και συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου.

 

Πηγή: Aφιέρωμα της Κατερίνας Σγουρού στην patris.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

News & Life: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Sport: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Marketing: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: +30 2810 300 265