Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Τι ζητούν με επιστολή τους οι αστυνομικοί Ηρακλείου από τους βουλευτές

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 11:14

Με ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν στους βουλευτές Ηρακλείου, οι αστυνομικοί υπάλληλοι ζητούν την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Αναλυτικά η επιστολή:

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σε πλήθος ανακοινώσεων εδώ και πολλά χρόνια , με κίνδυνο να καταντήσουμε γραφικοί, απευθυνόμαστε στην εκάστοτε κυβέρνηση, τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων κ.λ.π. για το αυτονόητο: την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Ήδη από το 1984 θρηνεί το Σώμα μας 133 πεσόντες ήρωες συναδέλφους μας εν ώρα καθήκοντος, μία λίστα που κάθε χρόνο δυστυχώς μεγαλώνει, εκατοντάδες χήρες και ορφανά που η πολιτεία την επόμενη ημέρα της κηδείας τους ανθρώπου τους τα ξεχνάει, χιλιάδες τραυματίες εν ώρα υπηρεσίας εκ των οποίων εκατοντάδες απέκτησαν μόνιμη αναπηρία οι οποίοι ζουν ξεχασμένοι με ένα επίδομα πείνας.

Όσες φορές πραγματοποιήσαμε επαφές με πολιτικά πρόσωπα για το θέμα αυτό εισπράξαμε κατανόηση και χτυπήματα στην πλάτη. Κανένας όμως ΠΟΤΕ (οποιουδήποτε κόμματος) δεν βρήκε το θάρρος να το προτείνει επίσημα ώστε να γίνει το αυτονόητο Νόμος του Κράτους. Και αυτός ο εμπαιγμός διαιωνίζεται χρόνο με το χρόνο.

Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου ενώ η Ελληνική Αστυνομία έχει επωμιστεί το σύνολο του βάρους των ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, όταν οι συναρμόδιοι φορείς δηλώνουν αδυναμία να κάνουν σχετικούς ελέγχους, και οι συνάδελφοί μας βιώνουν σε αρκετές περιπτώσεις οργή από αγανακτισμένους πολίτες (λες και εμείς είμαστε εμείς που νομοθετούμε), με νεκρούς συναδέλφους μας που νόσησαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ μας η Κυβέρνηση, προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση σχέδιο νόμου με τίτλο «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων», όπου, μεταξύ άλλων, στους υπαλλήλους του εν λόγω Φορέα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 12 του άρθρου 18 του ν. 4354/2015, θεσπίζεται η χορήγηση ειδικής αμοιβής θέσης εργασίας ανά Βαθμό  Θέσης  Εργασίας, καθορίζεται αποζημίωση για εργασία καθ' υπέρβαση του υποχρεωτικού  ωραρίου  και  αποζημίωση  για  εργασία  προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου και εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους το  επίδομα  των  απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν.4354/2015. Χωρίς φυσικά καμία διάθεση αμφισβήτησης του δικαιώματος οποιουδήποτε κλάδου εργαζομένων να διεκδικεί και να επιτυγχάνει την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων του.

Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου , ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να κάνετε το χρέος σας απέναντι σε όλους εμάς τους συμπολίτες σας Αστυνομικούς που δίνουν τους εαυτούς τους για την αστυνόμευση του τόπου αυτού, παραμερίζοντας κόμματα και κομματικές γραμμές, και με επίσημες έγγραφες τοποθετήσεις σας να μας κάνετε γνωστές τις θέσεις σε επί του θέματος παράλληλα με ανάλογες έγγραφες προτάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Υ.Γ. Ακόμα και η ΣΙΩΠΗ θα εκληφθεί ως απάντηση από το σύνολο των συναδέλφων μας.

Mε εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ